vrijdag 16 december 2016

16: Wandelen 17/18 Dec.as.

Waarheen dit weekend? Er is keuze genoeg maar dat maakt het juist lastig natuurlijk.
De wandeltocht van TIGO vanuit Ruinen ligt het meest voor de hand maar de wandeltocht vanuit De Krim (Ned) die we vorig jaar hebben meegedaan moet ook erg leuk worden als je de berichten leest. Zo is er naast de 20- en 10 km van vorig jaar nu ook een 30 km. te bewandelen . De stichting 'Midwinterhoornblazershardenberg e.o'. zorgt voor het nodige blaaswerk op de route en naast het wandelen is er ook hardlopen met diverse afstanden.

Blokhuispoort leeuwarden
Zelf doen we wat anders dit weekend. Zaterdag- en zondagmiddag 17 en 18 december is de jaarlijkse kerstmarkt in de oude gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden. leuk even in de cellen te zien waar allerlei kerstmateriaal ligt opgeslagen. Daarnaast was er vorig jaar een prachtig koor, glasblazen en vele kerstkraampjes. De oude gevangenis staat momenteel in de steigers van binnen en de organisatie wil daar creatief op inspelen met versieringen en kraampjes ed. Het evenement heet dan ook 'Kerst in de Steigers'. De entree is dit keer gratis!

Harlingen prachtige lichtjestocht!!Op zaterdag kun je ook naar Harlingen voor de lichtjestocht aldaar die van 17.00u tot 19.30u wordt gelopen. Op meerdere locaties vinden optredens plaats, zoals zangkoren, vertellingen, film, vuurspuwster, divers soorten muziek. Op diverse punten kan een drankje en een hapje worden genuttigd. De Lichtjestocht heeft als start en eindpunt de Engelse Tuin.


De tocht wordt in zijn geheel verlicht door diverse soorten lichtjes maar het accent ligt op waxinelichtjes in potjes. Harlingers worden gevraagd op de fiets te komen.  Info kun je vinden op de volgende link:


De route in Kampen
Zondag gaan we naar Kampen waar een prachtige stadswandeling wordt gelopen met allerlei leuke attracties onderweg. Vorig jaar zijn we er ook geweest en toe meteen al besloten om weer er naar toe te gaan. deze wandeling wordt zaterdags ook georganiseerd. Onderweg acrobatiek, shantykoren, kerstkraampjes, bezichtiging kerk met groot koor etc etc.!


Om en nabij de kerst en de dagen erna is er zoveel te doen dat we daar volgende week een apart blogitem van maken. Er zijn veel vrije dagen waarbij tevens een aanslag wordt gepleegd op de slanke lijn van de mensen. Wandel daarom mee in één van de tips die we dan op een rijtje gaan zetten!Wy winskje jim in noflike oanrin nei de kryst ta!!
Oant ien fan de rintochten of krystmerken de kommende tiid!!ZOALS: