zondag 11 december 2016

10: Muntendam FLAL tocht

Filmlink KLIK HIER 

Alweer de 4e FLAL-loop in seizoen 2016/2017!
Dit keer gingen de wandelaars naar het Groningse Muntendam waar inwoner, wandelaar, dammer en populaire Faceboeker Feiko Stoppels de route had uitgezet. Feiko deed dit ook enkele jaren terug en die tocht is inmiddels in de herinnering als een gewaardeerde en prachtige FLAL-waardige wandeltocht!

"Maar.....deze is nog veeeeeeeel mooier", zo praatte Feiko al een tijdje op de wandelaars in tijdens de wandeltochten van de laatste weken! Als je hem zo hoorde stelde de vorige wandeltocht, die hij destijds ook volop promootte, weinig meer voor!  'De Ommelander wandeltocht'....zo werd deze tocht een tijdje terug gedoopt, nou we waren hartstikke benieuwd natuurlijk! Hoe Feiko ons had beïnvloed in onze wandelkeus bleek wel uit het feit dat we gratis naar Scheveningen konden voor het filmen van de gloednieuwe lichtjestocht in Scheveningen. Voor ons telde maar 1 tocht dit weekend; Muntendam!!!

De tocht was niet bij de deur. liefst 90000 meter moest worden afgelegd om de start te bereiken! Hadden we ervoor over!  's Morgens vroeg uit bed: kwart voor 6! We rekenen altijd een uurtje voordat we de auto in stappen, dus kwart voor 7 in de auto, lekker rustig aan rijden en kwart over 8 kwamen we aan in de startlocatie 'Sportcentrum Ruitershorn'. Daar nog even zitten, babbeltje en ondergetekende ging met de 35 km. een stukje mee lopen terwijl Meintsje de start van de 25 km. afwachtte. de beide afstanden liepen bijna het hele stuk met elkaar op en pas na 24 km. was de splitsing. Dus stukje meelopen en wat foto- en fimbeelden maken van de kanjers van de 35 km.Na een kilometer of 4 haalde Meintsje mij weer in en gingen we samen verder op de route van de 25 kilometer.

Het weer was aanvankelijk niet fantastisch en dat verdiende deze tocht niet! Een miezerig regentje hield een aantal uren stand tijdens de tocht maar later zou het droog en wat beter worden. Dat nam niet weg dat het genieten was onderweg. Prachtige stukken door bos en, golvende paden zoals je ze in Apeldoorn vaak ziet, het was erg mooi en na afloop hoorde je dan ook alleen maar lovende woorden over het werk van Feiko!

Ondergetekende verloor bij een val onderweg nog de bril en dat werd pas opgemerkt na enkele honderden meters verder. Dus weer terug en zoeken op de plaats van de val. Dat ging wat moeilijk want je hebt dan de bril niet op natuurlijk, gelukkig was er hulp van enkele wandelaars die we vanaf deze plaats dan ook heel erg bedanken willen!!

TIGE DANK!

Wat betreft de tocht laten we het hierbij, vandaag niet meer tijd voor nog meer tekst. Een prima beschrijving van de tocht kun je vinden op de FLAL site.

We proberen de film in lagere bestandsgrootte met behoud van kwaliteit op You Tube te zetten zodat deze makkelijker af te spelen is op bv mobieltjes en tablets. Dat levert nog wel eens moeilijkheden op hoorden we. Zal ff tijd nodig hebben voordat we de beste opties hebben maar zal langzaam maar zeker wel helemaal goed komen.

FLAL bedankt, Feiko bedankt, Anne en Frans bedankt voor het opsporen van mn bril....

Oant oare kear!