zaterdag 24 december 2016

24: Akkrum FLAL

FILMLINK KLIK HIER

(In HD afspelen! Kan met tandwieletje onderin beeld geregeld worden bij afspelen!)

Akkrum:  De dag voor kerst.....voor alle hapjes en drankjes eerst maar even lekker sportief doen en het laatste FLAL-loopje meedoen dit jaar. De 6e alweer en onze 4e na ons 'sabbatjaar' 2015/2016. Vrijdagavond ons hondje Snowy al naar het pension gebracht. Een deal met het pension maakt dit mogelijk en zodoende lopen we niet tegen dikke onkosten aan. Ze was er niet blij mee maar het gaat steeds een klein stukje beter. Voorlopig even onze laatste FLAL-tocht, 7 januari kiezen we voor de WIK, dan organiseren DE wandelverenigingen van Friesland beiden tegelijk hun wandeltocht. Misschien doen ze het er wel om, dit om te zien wie de meeste deelnemers trekt! De FLAL won het vorig jaar op punten: De lange afstanden werden duidelijk meer bezocht dan bij de WIK maar de kracht van de WIK is de kortere afstanden! Daar trokken ze veel deelnemers en zodoende ontliepen de totalen van beide wandeltochten elkaar niet zoveel.

Ook 21 Januari en 4 Februari zijn we er niet, laatstgenoemde datum hebben we met Snowy afgepraat om naar de Dogsloop te gaan in Exloo. Pas 18 februari gaan we weer FLALLEN, de loop start en finished in Kootstertille.

Voor volgend jaar hebben we diverse film 'contracten' waaronder een clip (en misschien meer....) voor een prima Friese zangeres en we mogen een bruidsreportage maken! Mooie uitdagingen maar wel spannend...zo'n bruidsreportage zal maar mislukken! maar daar gaan we niet vanuit!

In Akkrum konden we vroeger starten: De 35 km. mocht half 9 weg en de 25 km. om kwart voor negen. 's Morgens 6.15u uit bed, koffie, broodje en tegen half 8 richting Akkrum. Inschrijven, praatje, filmpje en even voor de start van de 35km. op pad! Daar ging het even fout, meteen al een pijl gemist en dus geen beelden van de 35 km. lopers alleen tijdens de start. Maar nog voor de stoet van de 25 km. me inhaalde was ik weer op de route. deze was in het begin hartstikke mooi, later liepen we een vrij kale route naar Nes over een lange weg waar maar geen einde aan kwam. het stukje erna was wel weer mooi. Het was fris en er stond een stevige bries. Bij de start een 'programmaincident' wat is vastgelegd door onze razende reporter! Jammer dat niet iedereen zijn fatsoen kan houden bij het uitdelen van de papieren. Het was erg gezellig onderweg, iedereen leek al in Kerstsfeer! 2 Pauzes waarvan 1 wagenrust. Bijna 500 wandelaars liepen deze tocht.


Onderweg gediscussieerd over het filmen, een enkeling wou elke opname langer laten duren maar als je dat doet krijg je veel te lange films. die willen we beperken tot ongeveer 15 minuten en er wordt dan ook flink in geknipt. Een soort 'De Wereld Draait Door' formule en daar gaan we niet van af wijken. Zoveel mogelijk momenten van de route laten zien is ons doel. De film is ditkeer trouwens 20 minuten geworden, maar ach...we hebben kerstvakantie dus ook wat extra tijd.  En wil je een beeld even langer bekijken druk dan op de spatiebalk en het beeld staat stil. Druk je er weer op dan begint de film weer te draaien.

Iedereen fijne Kerstdagen en misschien tot ziens in Sint Nicolaasga 2e Kerstdag of 27 December bij 'De Slag Om De Toer!......Fijne dagen voor iedereen!!!