dinsdag 27 december 2016

26: St.Nicolaasga Kerstloop

FILMPJE MET FOTO'S KLIK HIER


Wat te doen 2e kerstdag als je buik helemaal verzadigd is en je graag frisse lucht wilt snuiven? Natuurlijk: een mooie wandeling maken! Wij kozen net als vorig jaar niet traditioneel voor de drukke Kerstwandeling in Bakkeveen of elders maar 'gewoon' dicht bij huis! De Kerstwandeling vanuit Sint Nicolaasga was vorig jaar heel goed bevallen en daar zijn we nu weer heen gegaan. En daar hebben we geen spijt van gehad!!

Trotse ouders Jozef en Maria ontbraken niet tijdens de wandeling!
Net als vorig jaar was er heel veel te doen. Een prachtige geheel vernieuwde route in vergelijking met vorig jaar! Op moeilijke plekken afgeschermd met linten en op drassige plekken waren metalen platen gelegd! Klasse!!  Onderweg was er op enkele plaatsen muziek, een prachtig koor zong vlak bij de finish kerstliederen en meer! In de kerkjes bij St Nic zongen ook wat kleinere koortjes maar die waren zeker niet minder mooi. Erg gezellig! We mochten ook in de Rooms Katholieke Kerk genieten van koor en kerststal en natuurlijk van de prachtige Kerk!!

Ook Excelsior uit onze woonplaats toeterde er lustig op los en het (deel van) het korps had er zichtbaar plezier in dit te doen voor de wandelaars!


Orginaile routewijzers!
Het Kerstverhaal werd onderweg komisch gespeeld en daar bleven dan ook veel wandelaars het hele
toneelstukje uitzitten....wij maakten een geknipte versie van het stukje. Verder was het zgn. kabouterpad speciaal voor deze wandeling aangelegd, wandelaars van wsv FLAL mochten hier ook al van genieten tijdens de Sint Nicolaas loop op 3 december jl. Beelden hiervan staan ook op
www.trochrinnen.blogspot.com , sjoch marris efkes!

Verder waren er enkele prachtige Kerststallen! Erg mooi, ook een levende ontbrak niet op de route. Ook op een expositie waren prachtige schilderijen te zien van diverse kunstenaars die een clubje vormen. Een vriendelijke dame, de gastvrouw daar, vertelde er wat dingen bij maar ze liep te ver van de microfoon om verstaanbaar te zijn. We liepen trouwens zonder death cat, een bescherming tegen windruis en daardoor kan het geluid soms een beetje vervormen, actiepuntje voor de volgende wandeltocht (1 dag later na deze kerstwandeling!).Onderweg warme chocolademelk, snert, broodje worst, koffie, biertje bij de finish....kortom voor de lijn hoef je deze wandeling niet te doen.
Op het 'Kabouterpad' een vriendelijk zonnetje!
Er was een aardig windje onderweg maar het was prima wandelweer met af en toe een zonnetje. Vele honderden wandelaars deden mee aan deze prachtige Kerstloop! De organisatie verdient een hele grote pluim met deze perfecte uitvoering van een prachtig Kerstgebeuren voor de wijde omgeving!!   TIGE DANK!!!