maandag 19 december 2016

18: Kerst in Kampen!

Kampen: Zaterdag en zondag 17 en 18 december werd in Kampen weer de traditionele kerstmarkt gehouden. Elk jaar trekt het heel veel mensen naar Kampen en terecht, het is prachtig om de wandeling door Kampen te maken met de vele activiteiten die je daar tegenkomt!!


Special Anneke Tissink in Kampen KLIK HIER


Je krijgt een echt Kerstgevoel bij het passeren van al die prachtige kraampjes en muziek die overal op de route aanwezig is. Het was de 2e keer dat we naar Kampen gingen, we waren geïnspireerd door Anneke tissink die deze stadswandeling volop promootte vorig jaar. Ze was daar zelf ook aanwezig bij de verkoop van echte Kampster kniepertjes.....heerlijk!!

Wat we allemaal zagen moeten jullie op de film maar eens bekijken. Een greep: Passage door de kerk met een prachtige kerststal en muziek, toneelstukjes, diverse bandjes, shantykoor, publieke vrouwtjes, Laurel en Hardy, expositie schilderijen en foto's, overal lichtjes, levende standbeelden, eigenlijk te veel om op te noemen! 

We hebben zo'n 4 uur door Kampen gewandeld en de kerstwandeling staat voor volgend jaar alweer ingepland. Prachtig weekend met de kerstloopjes van Harlingen en Kampen!

Komend weekend lopen we zaterdags de FLAl-loop in Akkrum mee, 's avonds gaan we misschien naar Bakkeveen voor een kerstwandeling met kerstverhaal met daarna de nachtmis aldaar. 2e kerstdag wandelen we in Sint Nicolaasga, ook een kerstloop met kerststal, muziek en meer activiteiten en 3e kerstdag in Easterlittens waar we traditioneel meelopen tijdens de 'Barre Krystkuier'!

Iedereen alvast mooie feestdagen toegewenst!