zondag 1 mei 2016

01/05: Harich Gaasterlandtocht

 De film staat online.

Scroll naar onder voor de foto-link en het verslagje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
We hebben de film niet bewerkt, niet geknipt en overgangen dus. Dat gaan we wel doen met de verenigingen en organisaties waar we afspraken mee hebben gemaakt, daar gaan we ook filmen met onze nieuwe filmcamera en maken er een mooi geheel van. Dit filmpje is gemaakt door Meintsje met de kleine camera. We hebben er wel wat muziek bij gezet.....veel kijkplezier!
----------------------------------------------------------------------------------------------------


Fotolink KLIK HIER 
Lang getwijfeld of we deze tocht zouden kunnen lopen met mijn (A) gehavende knie. Maar we hebben de stoute schoenen aangedaan, er moest ook immers bewogen worden zei de dokter, en zijn naar Harich afgereisd! Na 2 weken met het been omhoog met een diepvrieselement op de knie voel je je ook haast een ingevroren kerstkalkoen! Dus wandelen! En daar hebben we geen spijt van gehad.

Toen we aankwamen zagen we dat het een topper zou worden wb deelname. De parkeerterreinen waren al behoorlijk vol aan het worden en we zagen al vele langere afstandlopers starten. Het was druk en later bleek dat er zo'n 2000 wandelaars mee hadden gedaan! Een TOPPER dus!  De organisatie (en wij dus ook) troffen het, een heerlijk zonnetje stond aan de hemel en die zou de hele dag de wandelaars vergezellen. En de combinatie met een prachtige omgeving zorgde ervoor dat deze wandeltocht onvergetelijk zou worden.De organisatie had er ook van alles aan gedaan om alles in goede banen te leiden, overal stonden verkeersregelaars, er was muziek onderweg en aan de finish, de verzorging was prima, de pijlen stonden allemaal in de goede richtingkortom alles was prima in orde! Voor de 7,5 km. had de organisatie een boottochtje in het verschiet, die mochten vanaf de laatste pauzelocatie varen met de boottaxi. In de boot konden makkelijk 30 a 40 wandelaars en die beschouwden dit stuk van de route als het mooiste stuk.

Anne leemburg tijdens zijn laatste stuk Nijmegen 2015
Voor de wandeldag bereikte ons het trieste nieuws dat Anne Leemburg was overleden. Anne was al een jaar ernstig ziek, hij had een agressieve tumor in zijn hoofd die ongeneeslijk bleek. Er is nog geprobeerd de tumor af te remmen wat aanvankelijk lukte maar de laatste weken verslechterde zijn situatie en groeide de tumor weer. Zaterdagmorgen 30 april overleed Anne na een jaar ziek te zijn geweest. In juli vorig jaar heeft hij voor het laatst (een stuk) van de 4-daagse van Nijmegen gelopen. Anne was jaarlijks ook aanwezig bij de 11-Stedenwandeltocht. Tevens fietste hij de tocht elk jaar. Anne zal gemist worden in wandelland. We wensen Elly, familie en vrienden veel sterkte toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten