donderdag 5 mei 2016

05/05: Odoorn Drentse 4-Daagse

Helaas geen reportages van de 11-Stedentocht door omstandigheden maar wel een prachtige vervanger!! Heerlijk een weekje vakantie en die besteden we actief door in Odoorn 4 dagen een korte afstand te wandelen. Onder voorbehoud dat de knie geen problemen geeft natuurlijk, maar het lopen gaat vrij redelijk. Op 5, 6, 7 en 8 Mei 20 km. gewandeld door de prachtige omgeving van Odoorn.  Er zijn afstanden van 10, 20, 30 en 40 km. en woensdagavond startte de Kennedymars (80km.). We hebben van elke dag een filmpje gemaakt maar het is nogal een probleem om dit online te zetten. De filmpjes van alle dagen zijn al helemaal klaar.  Vanaf filmpje 2 staan oa. leuke intermezzo's met Annika Niesert en Maike de huishoudster op en meningen van wandelaars! Het geluid van de filmcamera is nu goed, zonder hinderlijk windruis en duidelijk verstaanbare stemmen en geluiden. Microfoon met deadcat werkt prima. Deadcat niet steeds om de microfoon gehad, we moesten nog even testen wanneer hij om zou moeten.
----------------------------------------------------------------------------------------------------


Een verslagje van de 4-daagse volgt hieronder


Wat kan een planning snel veranderen! Geen 11-Stedentocht van 3-7 Mei dus en ook geen fotoreportage van de eerste dag doordat dit wel eens een te zware belasting voor de knie zou kunnen zijn. Wat nu? Vroeger gingen we vaak naar Odoorn voor de 4-Daagse aldaar. Doordat daar ook korte afstanden te belopen zijn zou dat een ideale pleister op de bekende wond zijn. Een 10 km. zou zeker mogelijk zijn elke dag maar de 20km. zou heel mooi zijn als dit zou kunnen om de knie. We besloten om naar odoorn te gaan en ons in te schrijven voor de 20 km., we vroegen bij de inschrijving of het mogelijk zou zijn om eventueel later nog een andere afstand te doen als mn knietje niet mee zou werken. Dit kon en we hadden dus een deal.
We gaan een verslag van de 4 dagen niet afzonderlijk meer op papier zetten, we hebben een weekje de relexmodus dus ff een paar punten. Op de eerste dag ging onze route van de 20km. deels gelijk op met de kennedymarslopers. Erg leuk was dat we vele bekenden tegenkwamen en hun verhalen even mochten aanhoren. Er waren enkele lopers die vonden dat het pijlen beter kon en we hoorden iemand die vond dat de verzorging niet optimaal was 's nachts. Reden voor ons om dit even tot een nader onderzoek te onderwerpen en het bleek dat lang niet alle lopers deze mening deelden. Meerdere lopers waren zelfs enthousiast over de verzorging. Moeilijk dus om hier een oordeel over te geven voor ons. Wij kunnen alleen maar over onze eigen ervaringen een mening geven en die is zeer positief! Wat een mooie tocht had de organisatie ons voorgeschoteld! En de verzorging was ook erg goed, de eerste dag kwamen we 2x op een terrein waar werkelijk van alles was te krijgen. De pijlen stonden over het algemeen goed, we liepen wel 1x verkeerd maar of we zelf niet goed hebben opgelet of dat de organisatie een pijl niet goed heeft neergezet? We don't know! De route van de eerste dag was wel mooi maar de 3 volgende dagen vonden we de route mooier!

Veel bos natuurlijk maar daarvoor ben je ook in Drente! Ook op dag 2 en daar kwamen we 2x uit op pauzelocatie Poolshoogte, een fantastisch plekje waar het even heerlijk relexen was! Daar was ook een uitkijktoren waar veel wandelaars even omhoog strompelden om even van het mooie uitzicht te genieten.  Dag 2 vonden we mooier dan dag 1 maar de mooiste dag was dag 3, zo was ook de mening van veel wandelaars die we onderweg even een paar woorden hierover onttrokken. Prachtige beboste stukken met uitgestrekte heidevelden sierden de route! Genieten!! Op dag 4 liepen we ook nog even over de markt in Odoorn, Meintsje maakte daar weer misbruik van door daar weer helemaal overheen te lopen. Follow de leader! Maar ze trakteerde wel op een ijsje! Bij de finish op dag 4 liep een muziekkorps ('Gasselter Bloaskapel uit Gasselte) ons tegemoet en was er een fantastisch shantykoor uit Dalen die de sterren uit de hemel zongen!

Elke dag was er trouwens muziek: Op dag 1 een stemmings en amusementskoor uit Stadskanaal, dag 2 het smartlappenkoor 'Heerlijk Leed' uit Emmen die nog een verzoekje voor ons inwilligde (Droomland) wel onder protest van de dienstdoende spreker maar die had gelukkig niet al te veel invloed in het koor! Tot slot dus op dag 4 Shantykoor 'Loo & Drosten Singers uit Dalen.

Leuke ontmoetingen met oa. Maijke de huishoudster ("Na elke scheiding houd ik het huis"), Annika Niesert, de TOP reclame maker voor het pension waarin ze verbleven, Ineke Brouwer en manlief, Titia Mulder, Jannie Mets, oud collega Johannes Sloterwijk en vele anderen, het was erg gezellig daar in Odoorn!

Nou hier laten we het even bij, per slot van rekening zijn we deze dagen in de relexstand en maakt mn vinger nu al weer overuren!

We hebben dit keer de fotocamera thuis gelaten maar ons geconcentreerd op ons nieuwe filmtoestel. Dit gaat steeds beter, geluid ook uit getest (Met en zonder deadcat, montage met en zonder muziek) en we zijn weer een stuk wijzer. Tevreden over de opnames zijn we nog steeds niet, ze gaan nog veel beter worden maar foto's nemen had een tijd terug ook even de tijd nodig....
--------------------------------------------------------------


Zaterdag en Zondag 21 en 22 Mei maken we een foto- en film reportage van de Waterlinie 2-Daagse vanaf Kuinre (2x25km). Van 26 t/m 29 Mei gaan we in Diever (4x 30km) filmen en fotograferen. Als er geen tegenslagen komen dan staat elke avond sowieso het filmpje online. Deze duren tussen de 10 en 15 minuten per filmpje. We proberen daarin ook wat verhaaltjes en meningen van wandelaars te plakken. De filmpjes van Odoorn staan inmiddels online!Geen opmerkingen:

Een reactie posten