donderdag 12 mei 2016

12/05: Friese Waterlinie 2-daagse 21 en 22 Mei as.

Nieuw: wandelaars kunnen nu via Google maps-app interactief de route gaan volgen

Friese Waterlinie Wandel2daagse
Opgave voor deze unieke 2-Daagse kan nog tot 14 mei, 1-daagse lopers die niet met de pendelbus reizen kunnen ter plekke nog aanmelden.


Beste wandelliefhebber,

Nog anderhalve week en dan is het weer zover, de ontdekkingstocht langs de 17e -eeuws historische verdedigingslinie van Kuinre naar Bakkeveen. De kern van de Friese Waterlinie wandel2daagse? een combinatie van sportieve uitdaging, cultuur, natuur, creativiteit en historie.
De vierde editie van dit evenement vindt plaats op 21 en 22 mei.   

Friese Waterlinie wandel2daagse

Voor de 16 km verschillen de starttijden voor dag één en twee. Wij raden wandelaars van deze afstanden aan om onze website te bezoeken, hier staan alle starttijden, afstanden en startlocaties vermeld.


De routes voor dit prachtige wandelevenement zijn klaar en zijn voorgelopen.
Nieuw: wandelaars kunnen nu via Google maps-app interactief de route gaan volgen. Eric Lansu van Friesland Beweegt heeft dit voor ons gerealiseerd!
Naast de andere activiteiten presenteert  Fokke Bosker bij de Blesseburgschans zijn Wandelgids Tussen Landweer en Friese Waterlinie.

Het verhaal wat daar allemaal 350 jaar geleden gebeurde aan de Friese Waterlinie, roept vragen op maar prikkelt ook de fantasie. In samenwerking met Jeugdtheaterschool Kunst&Vliegwerf uit de gemeente Ooststellingwerf worden de wandelaars getrakteerd op theatrale acts en performances, verzorgd door kinderen van 7 t/m 16 jaar. Samen geven zij een theatrale invulling aan de geschiedenis van Bommen Berend. Toen de Linde een echte rivier was dwars door een landschap van moeras. En wat kan er allemaal in een moeras gebeuren?
Direct inschrijven
Nachtswalkerstocht Fryslân 10 juni

Beleef de magie van de nacht tijdens de NachtSwalkerstocht Fryslân.

De natuur in de nacht is een magische plek waar je alle zintuigen nodig hebt om je weg te vinden. Je voelt je een ander mens in een andere wereld.

De routes verschillen hier en daar met vorig jaar, dus nieuwe prikkels en belevenissen. Omdat de Nachtswalkerstocht een kleinschalig evenement is hebben we een maximum van 300 deelnemers ingesteld voor de 15 km afstand, deze is nagenoeg vol. Dit jaar hebben we een nieuwe afstand ( 8 km) toegevoegd, zodat ook gezinnen met kinderen mee kunnen doen. Kinderen t/m/ 12 jaar betalen € 2,50 p.p.ter plekke en liften mee op de startkaart van een begeleidende volwassene.
Voor alle duidelijkheid:er vindt geen avondinschrijving plaats. Online aanmelden kan nog tot 4 juni.
Afstanden, 42, 25, 15 en 8 kilometer.
Startlocatie, starttijd zie www.doelgerichtwandelen.nl

Volgende Wandelevenementen:
Flaeijelkuier 27 augustus
Walk for Mali 15 oktober
Direct inschrijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten