dinsdag 24 mei 2016

26 t/m 29 Mei : Diever 4-Daagse

Foto's en Filmlinken:  (Later nog een promotiefilmpje van 3 a 4 min.)


                                                                     
FILM DAG 1             FILM DAG 2        FILM DAG 3           DIASHOW DAG 4   
                                                                                                                                                   
                                                                   
FOTO'S DAG 1       FOTO'S DAG 2     FOTO'S DAG 3       FOTO'S DAG 4 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

30 Mei 2016: The day after!

Na een prachtige week zonder wanklanken is het weer even wennen aan het 'normale' leven! Heerlijk weer uitslapen na een weekje vroeg uit bed, en dat zijn we niet meer gewend nu het werkzame leven is gebeurd! We hebben genoten van Diever en haar prachtige omgeving! Geen wanklank gehoord, een enkele mopperaar daargelaten die wat te weinig luxe had in de nieuwe startlocatie en een enkele negatieve opmerking over het heen en terug lopen op hetzelfde stuk op dag 3. 


De organisatie had er alles aan gedaan om ons een prachtige week te bezorgen! De route was prachtig, een mooie bosrijke omgeving waar je de vogels heerlijk hoorde fluiten en de kikkers soms massaal hoorden kwaken. Vooral op dag 3 was een mooi stukje natuur waar zeer veel kikkers een feestje leken te hebben! Prachtig om te horen, velen stonden even stil bij die plek. Dag 4 vonden we de mooiste route en met ons vele anderen. Vooral het eerste deel was erg mooi. Maar we hoeven hem niet al te duidelijk te beschrijven, we hebben gefilmd en foto's gemaakt en die zeggen meer dan genoeg!

De organisatie verdient een grote pluim voor een perfecte uitvoering van deze 4-daagse! Pijlen stonden goed, catering was prima, de routes waren prachtig en ze hadden mooi wandelweer besteld. Prima deelname, elke dag ruim over de 1000 deelnemers met een topper van 1700 wandelaars! 

Bedankt organisatoren en alle vrijwilligers, we hebben genoten van het mooie Drentse landschap! 


Het waren 4 prachtige dagen!!!Vrijdag 27 Mei 2016: De tweede dag
Even kort want we proberen het eerste filmpje nog even online te krijgen. Vanmorgen besloten we geen 30km. maar de 20 km. te doen. Vooral om de knie van A een beetje te ontzien was dit beter. Best wel een leuke afstand, je hebt wat meer tijd voor even rustig om je heen te kijken, even een eindje terug lopen omdat er ooievaars waren gesignaleerd, elke pauze even meepikken en natuurlijk hoeft het tempo niet zo hoog! Komt bij dat je 's middags meer tijd hebt voor de fotootjes...allemaal voordelen. Er waren meer die er zo over dachten en meerdere lopers kozen voor de 30 ipv de 20 km. 

De route ging over Dieverbrug en Wittelte Prachtige tocht vandaag!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 26 Mei 2016 De eerste dag 30km.De eerste dag zit erop, we hebben 30 km. gelopen. Het was heerlijk wandelweer, toen we 's morgens naar Diever reden motregende het nog maar onderweg hebben we geen drup gehad! De route ging langs Wapse, Doldersum waar we de schaapskooi aandeden en Boschoord  , we deden onderweg enkele malen dezelfde pauzelocaties aan en via de eerstgenoemde plaatsen gingen we ook weer terug naar Diever. Alles was prima geregeld: gezellige pauze locaties, de pijlen stonden allemaal goed en een mooie route, maar dat kan haast niet anders in Diever! 


We troffen nog wat bekenden oa Peter de Looze die we hadden verwacht als draak of prins omdat hij in het kasteel logeerde. Een nieuwe locatie omdat het Dingspilhuis dreigde te verdwijnen maar volgens onze info is dit geannuleerd. Volgend jaar dus weer Dingspilhuis? In het kasteel zijn zo'n 60 slaapplaatsen en je kan daar dus slapen, ontbijten en een lunchpakket meenemen. Prima verzorgd dus en dat voor een voordelige prijs van 18 Euro. De zaal was dan ook uitverkocht! Verder zagen we Hennie Tumiliati die de 40 km. liep, Henk Kerssies die enthousiast vertelde over zijn Krim activiteiten, de fam. Elzinga, de Bronnetjes waarvan de mannelijke helft last van zijn middelvinger had, Anneke Tissink, Alie en vele anderen. 


Het fototoestel vertoonde wat kuren en bleef vanaf het begin in een verkeerde instelling staan. Daardoor zijn ze niet zo scherp als we van ons toestel gewend zijn maar het euvel was later op de dag verholpen en morgen hopen we vanaf het begin scherpe foto's te maken. We laten het hierbij, het filmpje komt waarschijnlijk vrijdag, het is niet mogelijk foto's en filmpje 's avonds allebeide online te krijgen maar we gaan morgen gewoon door waar we waren gebleven. Iedereen vrijdag een fijne wandeldag toegewenst en oant moarn!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten