zondag 1 november 2020

Elfstedenpad 6: Hindeloopen-Exmorra

Hindeloopen:  Op zaterdag 31 Oktober waren de weers omstandigheden aardig goed dus we besloten om nog een etappe van het Elfstedenpad te lopen, de 2e die week. Tot de 6e etappe hadden we inmiddels 113 km van de route gelopen en al 6 van de 11 steden doorlopen. Totaal zijn er 280km. te lopen dus we hebben voorlopig nog wel even wat te doen. De start was in Hindelopen en we hadden gekozen om in Exmorra te finishen. Een route van ongeveer 21,5km. We moesten dus met de auto naar finishplek Exmorra, zetten daar de auto neer en de reis ging verder met de fiets tegen de wind in naar Hindeloopen. Je bent eigenlijk al moe als je aan de start staat😅. In Hindeloopen moesten we even zoeken voor een parkeerplekje voor onze fietsen, we hebben ze aan een hek vastgebonden dus dubbel op slot. We hadden onze actioncam weer mee alsmede de minidrone , misschien dat deze ook nog even de lucht in kon, dat zou van de wind afhangen. Voor beelden van onze wandeling klik op de volgende linken:


FILMLINK HIER          FOTOLINK HIER


De wandeling was in het begin heel mooi, we liepen een andere route dan we gewend zijn tijdens de 5-daagse tocht die we vaak hebben gelopen. Veel paden over dijken veelal tussen schapen en schapestront. Wel leuk die beestjes, ze liepen bang weg als je ze naderde maar zodra je voorbij was liep de meute achter je aan (...zie filmpje). Na ong. 5km. passage Workum. De binnenkomst was heel leuk, een stuk langs het water ook al over de dijk, daarna een rondwandeling door Workum langs oa. de kerken, het mooie fontijn en een stuk langs de haven. Na Workum een prachtig landelijk pad maar daarna liepen we veelal over asfaltwegen, een beetje saaier dan het eerste stuk. 


Finishplaats Exmorra bevond zich op 135km. op de route, we hebben dus nog 145 te gaan,
volgende week gaan we over de helft!  De route volgende week gaat vanaf Exmorra naar kimswerd, ook een ruime 21 km. Leuke passage is Elfstedenstad Bolsward, we zijn heel benieuwd naar de route. Na Kimswerd komen we meer in de Noord-Westhoek, daar krijgen we enkele meelopers, ze zijn in training! Wordt erg gezellig!!  De afstand lopen we steeds weer wat makkelijker, in het begin waren we wel moe na die tijd, ook al omdat we een tijd niet meer kilometers per keer hebben gelopen dan zo'n 10 km. maar het gaat nu probleemloos.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten