maandag 30 november 2020

Elfstedenpad 11: Ferwert-Dokkum

Ferwert:  Op zondag 29 November liepen we alweer voor de 11e keer een etappe van het Elfstedenpad. We liepen dit keer van de finishplaats van etappe 10 (Ferwert) naar Dokkum. We kozen ervoor om te finishen na de rondwandeling in Dokkum bij een dierenartspraktijk aan de rand van Dokkum. Niet omdat Snowy op zijn laatste pootjes loopt maar om de kilometers van de laatste 2 etappes wat korter te maken. 


We maakten de volgende beelden:   (Filmlink werkt wat later)


FILMLINK KLIK HIER   /   FOTOLINK KLIK HIER


We waren vroeg op pad deze zondagmorgen, de wekker ging om 6 uur. Na ontbijt en alles klaarmaken
voor vertrek zaten we half 8 in de auto. Voor 9 uur zaten we op de fiets en om 10 uur liepen we kleumend op de route. Het had aardig gevroren 's nachts en we hadden het koud gekregen van het fietsen.  Maar het werd een mooie dag met heel veel zon. Prima wandelweer dus! We liepen door de Noord-West Hoek van Friesland waar we wat bang voor waren want het zijn vaak kale gebieden daar. Maar de uitzetters hadden flink hun best gedaan om er een mooie route van te maken, we liepen langs leuke dorpjes en om mooie Kerkjes heen waarvan we die in Hegebeintum  de mooiste vonden. Deze lag prachtig op een terp. 


In Dokkum kregen we een rondleiding van liefst 5 km. voorgeschoteld! We zagen veel van dit mooie stadje oa. delen van de vesting die het vroeger was, we troffen Bonifatius nog en ook routecontroleur Romke van der Veen bij toeval. mooie Kerken in Dokkum en ook het fontein aldaar was mooi en koud! Verder zagen we het keerpunt van de schaats elfstedentocht en het startpunt van de laatste etappe van de  wandelelfstedentocht in Dokkum. Er staat een hele serie mooie momenten op ons filmpje, klik maar eens op de link, dat scheelt ons een hoop tekst nu 😅


We hebben nog 2 etappes te gaan, er zitten 240 km's op inmiddels, er resten nog 43 km. De voorlaatste etappe (Dokkum-Rinsermageest) doen we vermoedelijk in weekend 5/6 Dec.; de finish naar Leeuwarden in de week erna. De in totaal 280 km. hebben we dan grotendeels afgelegd in de maanden oktober en November. Na het Elfstedenpad gaan we beginnen met het Friese woudenpad waar we alle gegevens al op GPS hebben. Zo komen wandelaars deze coronatijd door de winter! Ach...wandelen kan altijd dus laten we er het beste maar van maken!  






Geen opmerkingen:

Een reactie posten