donderdag 19 november 2020

Elfstedenpad 9: Herbaijum-Berlikum

Herbaijum:  Op woensdag 18 November liepen we alweer de 9e etappe (...met zelfgekozen start- en finishlocaties) van het Elfstedenpad. We verwachten er veel van want er stond een rondwandeling gepland door Franeker en we zouden enkele leuke dorpjes doorlopen. We waren benieuwd of er grote verschillen waren in vergelijking met de door ons vaak gelopen 5-daagse Elfstedentocht die elk jaar (...behalve in 2020) in Mei wordt gelopen.


De linken naar de film- en de foto's:


FILMLINK KLIK HIER   /   FOTOLINK KLIK HIER


De ritjes worden steeds langer met de auto, nu moesten we eerst zo'n 55km. naar Berlikum
rijden om daar de auto te parkeren. Fietsen van de trekhaak af en vervolgens ruim 13 km. fietsen naar startplaats van deze etappe Herbaijum. We konden daar de fietsen parkeren bij een restaurant aldaar die in deze tijd toch niet open was. De fietstocht was helemaal anders dan de wandeling en korter, de wandeling was 20,5km. Volgende week wordt het wat minder leuk, dan moeten we van Ferwerd naar Berlikum fietsen (20km.) en haast over dezelfde route terug wandelen terug naar Ferwerd. En we verwachten een wat saaiere route dan de wandeling naar Berlikum toe.


We hebben ons deze route niet verveeld, het was een prachtige gevarieerde route met eerst een stukje Slachtedijk en een mooi stukje bos voor Franeker. In Franeker zelf kregen we een mooie rondwandeling voorgeschoteld die langs vele bekende plaatsen ging. Zo gingen we door het centrum langs mooie kerken, oude panden, we liepen langs het PC terrein waar de jaarlijkse PC dus gehouden wordt, mooie paden door een park met mooie hoogteverschillen etc etc. De 5km. daar vlogen om en daarna werd de route meer landelijk met mooie dorpjes. Het laatste lange stuk ging langs een mooi pad langs het Berltsumer Wiid. Vlak voor Berlikum leiten we de drone even vliegen maar die had toch wel wat last van de wind, reden om op de terugweg niet andere dorpjes nog met de drone te filmen.


Een hele mooie route, we hebben genoten van alweer een mooi stuk Friesland! In totaal hebben we nu 196 km. gelopen en we moeten er nog een ruime 80km. Volgende week lopen we eerst naar Ferwerd en daarna naar Dokkum om de weken erna in 2 etappes terug te wandelen naar Leeuwarden.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten