zaterdag 14 november 2020

Elfstedenpad 8: Kimswerd-Herbaijum


Kimswerd: Deze week liepen we 2 etappes want we waren de voorgaande week lui geweest en niet gelopen. Maar we zijn weer bij: 1 etappe per week! We liepen wederom met onze actioncam, die heeft zijn beperkingen natuurlijk, zoomen gaat niet zo makkelijk en de kwaliteit van de foto's is iets minder. Als het weer goed is met een zonnetje zijn ze haarscherp. We halen ook wel foto's van het filmpje af, wel leuk want dan kun je het beste moment uitzoeken, vooral makkelijk als de hond erbij op moet.


Eerst de linken naar de film- en fotoopnames:


FILMLINK KLIK HIER   /   FOTOLINK KLIK HIER


Hoe ziet onze loopdag eruit? Die begint 's avonds al, fietsen op de auto zetten, brood smeren etc 
etc. Op tijd naar bed en 's morgens om half 7 gaat de wekker. Ontbijten en voor 7.45u weg, we moeten wel op tijd want het wordt 's avonds alweer vroeg donker en als het even kan willen we dan toch weer thuis zijn. Eerst naar finishplaats Herbaijum om daar de auto neer te zetten, vervolgens op het fietsje naar Kimswerd waar de wandeling begint van 19,5km. We fietsten om 8.45u en konden 9.45 de wandeling beginnen.  Onze planning is dan om voor 12 uur zo'n 10 km. te hebben gelopen, daarna doen we het wat rustiger aan met nog 2 pauzes. Verder nemen we de tijd om wat opnames te maken, filmen en monteren is al een tijdje onze hobby.... dubbele hobby dus! 


's Morgens scheen het zonnetje nog vriendelijk, maar 's middags werd het fris en wat vochtig. Maar prima wandelweer!! Start in Kimswerd, vervolgens liepen we via een wat saai fietspad naar de dijk vanwaar het een mooi tochtje werd! We hadden een mooi uitzicht op de dijk richting Harlingen. I Harlingen liepen we langs de haven over de boulevard, een mooi stukje wandelen! In tegenstelling tot Bolsward was er wel een mooie wandeling door Harlingen uitgezet. We liepen langs oude huizen, mooie Kerken (1 van binnen bekeken), door het centrum en langs het huis van Piet Paulusma. Daar zijn we al eens binnen geweest tijdens een lichtjestocht in Harlingen rondom de Kerst. We kregen een mooi beeld van Harlingen, de rondwandeling duurde zo'n 5km.


Na Harlingen passeerden we de kleine dorpjes Midlum en Wijnaldum. Veel windmolens in dat gebied. Onderweg nog een mooi tunneltje onder de weg door voor de koeien. Kunnen ze hunzelf redden als ze even buiten willen spelen ☺😏. Vlak voor Herbaijum zagen we nog het terrein waar gas wordt gewonnen. Nog geen scheuren in de huizen daar gelukkig. Finishen dus in Herbaijum waar we nog even met de drone gingen spelen. Er stond een redelijk windje maar de drone kon het aan. We hebben 1 filmpje en enkele foto's gemaakt van het dorp en een paar beelden van de windmolens.


Volgende etappe gaat van Herbaijum naar Berlikum, ook ongeveer 20km. De planning is om deze etappe 18 November te lopen en dan zitten we echt in de Noord-Westhoek van Friesland!  We hebben inmiddels 177km. gelopen van de 280, het schiet dus aardig op. Na de 11-St. lopen we waarschijnlijk meteen weer een LAW-pad. We hebben de smaak te pakken! En in deze tijd van Corona moeten we onszelf toch wat meer vermaken.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten