woensdag 11 november 2020

Elfstedenpad 7: Exmorra-Kimswerd

Exmorra: Op 9 November 2020 liepen we alweer de 7e etappe van het
Elfstedenpad. We zoeken steeds zelf onze finishplaats uit, meestal in een plaatsje waar je gemakkelijk de fietsen kunt parkeren. We zetten hem al eens bij een Kerk neer (...met toestemming van de koster), een supermarkt, een stalling etc., liever in een dorp dan een stad. En we nemen niet onze e-bikes mee, gewoon een paar voordelige fietsen. Dit keer stond de route Exmorra-Kimswerd op het programma, een route over 22.5 km. We maakten daarvan de volgende beelden met oa. ons minidronetje:


FILMLINK KLIK HIER    /    FOTOLINK KLIK HIER


We verplaatsten ons met hetzelfde recept: Met de auto en fietsen naar de finishplaats Kimswerd, auto daar parkeren en op de fiets 13km. naar startplaats Exmorra trappen waar een prachtig parkeerplaatsje voor ons gereserveerd was!!  Het eerste deel van de route was wat saai, eerst een fietspad naar Bolsward waar we dachten wel een mooie rondleiding door het centrum te zullen krijgen, helaas was dat niet zo. We deden een rondje industrieterrein helaas terwijl het centrum zo mooi is in Bolsward. Mogelijk doen we zelf op een later tijdstip nog een rondje Bolsward. 


Na Bolsward werd het wat leuker te wandelen, achtereenvolgens liepen we door Schettens,
een mooi bos vlak bij Schettens, Witmarsum, en via een mooi grasdijkje naar Arum. Na Arum was de route ook hoofdzakelijk over een grasdijk en we zagen Kimswerd al kilometers voor de finish daar liggen. We maakten zowel voor als na na de wandeling wat droneopnames van Kimswerd van verschillende locaties. 


Deze week lopen we waarschijnlijk nog een etappe, een inhaalslag want vorige week waren we wat lui geweest, geen etappe gelopen. We passeren dan Harlingen en gaan richting Franeker, het begin van het mooie rondje Noord-West hoek met oa. Dokkum en Bartlehiem.  Tot later!!


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten