woensdag 25 november 2020

Elfstedenpad 10: Berlikum-Ferwert

Berlikum:  Maandag 23 November liepen we alweer de 10e etappe van het Elfstedenpad. De route was als volgt: Eerst gingen we met de auto naar Ferwert, daar de fietsen van de auto af en vervolgens 19km. fietsen naar de startplaats van de wandeling. Daarna de fietsen bij een Kerk parkeren want daar wordt hij vast niet gestolen! Vandaar begon de 23km. durende 10e etappe van het Elfstedenpad, ééntje die we niet snel zullen vergeten!


We maakten de volgende beelden:


FILMLINK KLIK HIER    /   FOTOLINK KLIK HIER


We dachten aanvankelijk dat dit de saaiste etappe zou worden van het Elfstedenpad, maar dat was beslist niet zo. Het was geen etappe voor watjes, dus goed aan ons besteed. In Berlikum meteen al een mooi bruggetje en langs de ijsbaan de route op. Die ging een stuk door St.Anna Parochie waar we enkele mooie gebouwen zagen en...winterviooltjes. Er werd flink geknalt in St Anna, mogelijk een protest voor het vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Niet leuk voor de beesten als het nu al begint!

Na St.Anna even een korte pauze, vestje uitdoen, hapje drankje en vol energie weer verder. Mooie paadjes en dorpjes kenmerkten de route, zo was oa. Oude Leije prachtig om doorheen te lopen, ook een klein dorpje aan de Elfsteden-schaatsroute. Hier staat ook een monument voor de winnaressen van de laatste 3 tochten. Hele mooie passage.


Via Hallumerhoek kwamen we op het zware werk van deze etappe.  We gingen onverharde paden op onder een serie windmolens door. Blubber en moeilijk begaanbaar gras wisselden elkaar af, sommige stukken zakten we vele centimeters de klei in. Zwaar maar we hadden dit stuk niet willen missen. Er werd daar ook nog een soort warme stinkende modder gestort terwijl wij daar liepen en daar kon je op enkele plaatsen ook nog maar moeilijk langslopen. 

De finish was na ruim 23 km. en omdat de fietstocht dit keer ook al lang was (19km.) en als we het pittige stuk mee rekenen (incl. een stukje verkeerd lopen) dan was dit toch wel een pittige etappe!! Maar we hebben wederom genoten. We lopen vanaf nu in 3 etappes naar Leeuwarden, nog 60km. te gaan!! Volgende etappe:  Ferwert-Dokkum, zo'n 20km.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten