zondag 31 januari 2021

Elfstedenpad 12: Dokkum - Recreatiegebied Eeltsjemar

Dokkum: In oktober en November liepen we de meeste etappes van het
Elfstedenpad maar in December kwam die vervelende corona. We hebben ruim anderhalve maand niet op het pad gelopen. Enkele weken ziek geweest maar gelukkig werd het niet al te erg. Na die tijd hebben we wel wat meer moeite met sporten maar Corona krijgt ons echt niet klein!! Inmiddels lopen we weer elke dag een afstand en nu dus ook weer op pad tijdens het Elfstedenpad! We moeten hierna alleen de finishetappe naar Leeuwarden nog lopen, die doen we komende week tussen 1 en 5 Februari.  We maakten van de voorlaatste etappe een 5 minuten filmpje, de link vind je hieronder:

FILMLINK KLIK HIER


En enkele foto's staan onder dit verhaaltje, de drone hadden we dit keer niet mee maar tijdens de laatste etappe laten we die ook nog weer even vliegen. Na het elfstedenpad staat het Friese Woudenpad op het programma, ook weer een route van Noord naar Zuid Friesland maar dan meer in het oosten van de provincie. Zo blijf je toch wandelen in deze moeilijke tijd! Maar het heeft ook wel wat om met zijn tweeen in de natuur te lopen, 1 zijn met al dat mooie om je heen en niet teveel afgeleid worden. Je beleefd wandelingen anders dan in een meute wat trouwens ook weer heel gezellig is.


De route: Na de autorit naar het recreatiemeer Eeltsjemeer  waar parkeergelegenheid genoeg was voor de auto fietsten we een vrij korte afstand naar Dokkum (10km.). Het was heerlijk fietsweer, wel koud maar weinig wind! De fietsen mochten we op het terrein van de dierenarts zetten (...netjes gevraagd) en daarna volgde de 21km. lange wandeling die niet tegenviel maar op sommige plaatsen heel erg blubberig was!! Vooral het stuk na Damwoude was bar en boos! 


De route ging vanuit Dokkum naar Driezum, Wouterswoude, Damwoude en Rinsumageest weer naar de auto aan het Eeltsjemeer. We hebben genoten van de route, er waren mooie stukken door bos en langs water, en natuurlijk de passages door de dorpen waar we ook niet elke dag komen. Ach en die blubber....we hebben het nog nooit zo raar gezien maar het had ook wel wat al was het wel uitzien dat we geen uitglijer maakten! Thuis kon de broek en sokken meteen in de was en de schoenen zagen er niet uit! 


's Morgens genoten we van een mooie witte wereld maar dat was snel weer weg toen het zonnetje meer macht kreeg. Komende week finishen, dan volgt het eindcijfer voor de uitzetters!!😊. We hebben er zin in en ook in de nieuwe uitdaging daarna: Het Friese Woudenpad!!!






























 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten