dinsdag 2 februari 2021

Nieuwehorne: Struuntocht 2020

Ons trouwe wandelmaatje!!

Nieuwehorne: In 2020 werden door Corona ook een heleboel wandeltochten afgelast. Zo ook de zgn. Struuntochten van Doelgericht Wandelen van Gretha de Vries. Erg jammer want deze tochten werden steeds populairder, in het begin startte men met enkele tientallen wandelaars en aan de laatste struuntochten deden zelfs meer dan 1000 wandelaars mee. Gretha is tevens organisator van de Nachtswalkerstochten die vele malen in de omgeving van Nieuwehorne plaatsvonden, in 2020 besloot ze al daarmee te stoppen. De struuntochten die in 2020 geannuleerd moesten worden staan online in GPX en we besloten op 1 Februari de 10 km. route te lopen. We hadden ons bescheiden action cameraatje mee en een filmmontage zie je hieronder: 

    

Klik op pijltje voor filmmontage.

Eerst klikken op het pijltje, dan op vierkantje onder (volledig scherm!) 


Meintsje en ik zouden eigenlijk de laatste etappe (...recreatieplas Eeltsjemar - Leeuwarden) lopen van het mooie Elfstedenpad maar het was 's morgens zo glad dat er geadviseerd werd om niet de weg op te gaan als dit niet nodig was. Advies opgevolgd maar later op de morgen verdween de gladheid en na een lange vergadering besloten we om de nog niet gelopen Struun van Gretha maar te gaan lopen en daar hebben we geen spijt van gehad. 


De route was prachtig, we hadden al regelmatig wandelingen in die buurt gelopen maar sommige stukken van de route waren ons onbekend. We dachten ook dat de route veel meer over asfalt zou gaan maar zeker 3/4 deel ging over onverharde weggetjes met veel bos, heide en...ijs! Bekijk het filmpje maar eens. We hebben de Struuntochten gemist in 2020, mooie korte afstanden in opbouwende lengte met een max van zo'n 20km. We hopen dat Gretha deze tochten in de toekomst toch weer zo af en toe weer eens gaat organiseren en zouden het jammer vinden als Corona ervoor heeft gezorgd dat dit het definitief einde zou betekenen van deze populaire loopjes!! 

We lopen ZEKER nog eens een online struuntochtje!!

Zie  www.doelgerichtwandelen.nl voor meer info!


Hieronder nog enkele foto's:






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten