donderdag 29 oktober 2020

Elfstedenpad 5: Mirnster Klif-Hindeloopen

Mirnster Klif:   Op maandag 26 Oktober liepen we alweer de 5e etappe van het Elfstedenpad. De route wijkt inmiddels wat af van het aangegeven schema, we hebben een kleine voorsprong! Dit keer startten we vanaf het Mirnster Klif en we liepen 21,5km. tot Hindelopen.


De beelden: 

FILMLINK KLIK HIER      /      FOTOLINK KLIK HIER


We parkeerden de auto in Hindeloopen op een parkeerplaats aan het net buiten het stadje zodat
we de hele route in Hindeloopen ook zouden doen deze dag. Toen op de fiets naar het Mirnster Klif en dat was een pittig stukje tegen de wind in. Daar aangekomen zagen we dat we niet de enigsten waren, er waren al verscheidene kitesurfers bezig hun vliegmoment te pakken. We zagen vandaag heel veel IJselmeer, de route ging een heel stuk over de dijk. We konden het stuk natuurlijk wel door de vele 11-Stedentochten die we georganiseerd hebben gelopen en daar leek deze etappe erg veel op. Alleen de stukken in de stadjes waren wat uitgebreider. 


Met het windje nu veelal in de rug liep het heerlijk.  Geen terrasjes onderweg door de maatregels die genomen zijn door de corona maar wel leuke plekjes die een pleister op de terraswond waren! In Mirns stopten we even bij de klokkestoel waar een monument was tnv. omgekomen oorlogsslachtoffers. Een gedenkteken en een tekst waar je het even koud van krijgt. Wat heeft de huidige generatie een mazzel dat er geen oorlogen woeden in onze regio! Dat was nog wel even een slag erger dan de corona problemen die er momenteel zijn!!


Pauze namen we bij het monument vlak voor Stavoren op een wel heel winderig plekje, wel een mooie pauzeplek! In Stavoren een mooie wandeling door het mooie stadje en natuurlijk ging mijn vrouwtje met het vrouwtje van Stavoren op de foto, er was een wachtrij daar! Op de dijk hadden we nog een leuke ontmoeting met collega wandelaarster Tjitske Talsma, toevallig dat ze ons inhaalde! 


Terug in Mirnser Klif zouden we nog even de Kitesurfers filmen maar daar hebben we maar van afgezien omdat het er hartstikke fris en winderig was. Maar we kunnen terugzien op een mooie loopdag en we zitten inmiddels over de 110km. van de 280. Zaterdag as. volgende etappe. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten