donderdag 22 oktober 2020

Elfstedenpad 4: Sloten-Mirnster Klif

Sloten:  Op Maandag 19 Oktober 2020 liepen we alweer de 4e etappe van het Elfstedenpad! De route van vandaag (ruim 25km) ging van Sloten naar het mooie Mirnster Klif. Onze start- en finishplaatsen wijken soms wat af van wat er aangegeven wordt in het boekje en/of de GPS-route maar we vinden het soms makkelijker om niet in een drukke stad te parkeren, zodoende hebben we een lichte voorsprong op het schema wat beschreven staat. We hadden de actioncam en de drone mee zodat we ook nog een paar beelden hebben van boven!


De beelden zijn te zien op:

Filmlink (4m) KLIK HIER   /   Fotolink KLIK HIER


De wekker ging op tijd, om kwart voor 7 verlieten we dromenland en na een ontbijt konden we kwart
over 8 met de auto + fietsen achterop afreizen naar het Mirnster Klif waar we de auto zetten voor de terugreis. Op het fietsje vervolgens naar Sloten, gelukkig een totaal andere en kortere route dan de wandeling zodat alles nog een verrassing bleef. De fietsen mochten we bij een supermarkt plaatsen in een fietsenrekje en de wandeling kon beginnen. 


Eerst liepen we een mooie wandeling in Sloten. Het begin was bij het mooie fonteintje en vandaar liepen we via het gezellige centrum (...helaas door de corona zonder open horeca) langs en over de mooie stadsmuren. Ook passeerden we het kanon en ondanks dat ik kruid bij me had (...Meintsje😋)  hebben we maar geen oorlogje gespeeld. Verder liepen we langs de molen en de jachthaven het stadje uit lans het 'Sleattemer gat' waar in een ver verleden ooit 11-Stedenschaatsers langs reden. Via enkele rustige landweggetjes liepen we naar Wijckel waar we enkele dronebeelden van maakten. Wijckel...je loopt er uit voor je erin bent eigenlijk en daarna ging de route over verrassende bospaden waar wij het bestaan niet van wisten naar de dorpjes Oude- en Nijemirdum


Onderweg was het ondanks dat het maandag was nog vrij druk met wandelaars, fietsers, scooters en mountainbikers maar een stuk rustiger dan in het weekend natuurlijk. Ook troffen we een aantal mensen die ook deze etappe liepen van het Elfstedenpad. We kwamen langs een mooie klokkestoel, langs de welbekende gespleten steen, de passage golfbaan alsmede de dorpjes Oude- en Nijemirdum. Het slot van de route ging 2 a 3 km. door het prachtige Rijsterbos waar we weekends wel eens een rondje lopen. 


Eindpunt dus het Mirnser Klif, een prachtig recreatieplekje waar veel gekitesurft wordt. Het gezellige restaurantje toonde een wat trieste aanblik door de sluiting twv de corona maar afhalen kon wel.


Na de wandeling nog even de fietsen oppikken in Sloten en met een tevreden gevoel na een prachtige wandeling richting huiswaards waar de welverdiende bami wachtte. We waren ongeveer 18.00u thuis, de hele dag dus bezig met een etappe Elfstedenpad! Niet erg natuurlijk maar als het straks wat sneller donker is zullen we nog vroeger weg moeten. 



Onze volgende etappe gaat van het Mirnser Klif naar Hindelopen of iets verder, nog even een geschikt parkeerplekje zoeken. 














Geen opmerkingen:

Een reactie posten