vrijdag 16 oktober 2020

Elfstedenpad 3: IJlst-Sloten

IJlst-Sloten:   Na enkele weken geen etappes te hebben gelopen van het 11-Stedenpad gingen we woensdag 14 Oktober de 3e etappe lopen. Met de auto gingen we eerst naar finishplaats Sloten om daar de auto te parkeren en verder te gaan op de meegenomen fietsen naar startplaats IJlst waar we de 2e etappe waren gestopt. De fietsen konden mooi geparkeerd worden nabij het mooie fontein aldaar. De fietsafstand was bijna 20km. De wandeling week wat af van de fietsroute, gelukkig maar anders zag je alles 2x. Deze bedroeg 25km. We hadden de Actioncam mee voor wat bewegende beelden maar daar konden we ook foto's mee nemen al zijn de mogelijkheden beperkter dan met ons fototoestel (Weinig zoom bv.; geen panorama's etc.  De linken naar film (4 Minuten) en 50 foto's:


FILMLINK KLIK HIER   /   FOTO'S KLIK HIER


Een groot deel van de route was ons meer dan bekend, we hebben een groot deel ervan meerdere keren gelopen met de 5-daagse Elfstedentocht. We wisten dat dit stuk niet erg mooi was, lange drukke wegen. Gelukkig ging de route wel over Woudsend, Balk en een stukje Slotermeer en dat stukje was leuk te lopen. Verder kwamen we door Jutrijp en Hommerts langs die lange kale weg aldaar. De stukjes door IJlst en Woudsend waren de mooiste stukken van de route. We finishten in Sloten waar we bij het begin van de 4e etappe nog een rondwandeling tegoed hebben. De 3e etappe gaat van Sloten naar Rijs, ook zo'n 25km. en de planning is die etappe komende week te gaan lopen. 

Na de finish pikten we nog even een terrasje mee in Sloten, voorlopig de laatste want 's avonds zou de gedeeltelijke Lock Down in werking treden. Al met al een wat saaie wandeling maar ja....om alle 11-steden aan te doen moest dit stuk er nu eenmaal ook bij😞. Maar we hebben lekker gelopen, geen regen en een heerlijk rugwindje. De wind was vrij hard en daardoor hebben we de drone maar niet laten vliegen.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten