maandag 7 mei 2018

06.05.2018: GaasterlandtochtHarich  Traditioneel lopen we elk jaar mee met de Gaasterlandtocht. Een prachtige tocht door de bossen van Gaasterland, langs de IJsselmeerkust, door weidegebieden en enkele mooie dorpen in de gemeente Gaasterland. Elk jaar trekt de wandeltocht meer deelnemers en terecht! De afstanden waaruit men kon kiezen waren 7,5; 15; 25 en 40 km. Inhakend op Leeuwarden-Fryslân Culturaile hoofdstad was het thema dit keer 'Cultuur in Gaasterland'. 

In het kader daarvan waren er langs de routes uiteenlopende culturele aspecten en liepen de routes via het AZC in Balk waar bewoners iets van hun cultuur lieten zien.


FILMLINK KLIK HIER  


Er volgen binnenkort nog een aantal foto's.Het is voor ons alweer de 4e wandeltocht op rij na een door omstandigheden erg rustig wandeljaar. Heerlijk weer wekelijks in beweging te zijn, we beperken de afstanden voorlopig tot 25 km., dan is het ook makkelijker een filmpje te maken wat we ook leuk vinden! Onze agenda staat in Mei helemaal vol, daarna in Juni nog een Nachtswalkerstocht georganiseerd door Doelgericht wandelen van Gretha de Vries. Voor de laatste tocht onderbreken we zelfs even onze Juni-vakantie, we zijn toch niet zover van huis. In juli beginnen we met de Swaddekuier, daarna zien we wel weer...niet al te ver vooruit plannen. Er kan zo wat tussen komen hebben we inmiddels geleerd!

Zoals gebruikelijk is een deel van de opbrengst van deze tocht bestemd voor het goede doel!! Dit keerg BMFM'. gaan de gelden naar 'Starchildren Nepal' en 'Stichting BMFM'

De Stichting Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen (BMFM) verzorgt kleinschalige rondvaarten met een boot die toegankelijk is voor rolstoelen. In 2010 is de Stichting gestart met het project "In je rolstoel door de Luts".

Stichting Starchildren geeft kansarme kinderen in Nepal (HIV/AIDS geïnfecteerde kinderen en AIDS wezen) de geborgenheid van een thuis, toegang tot gezondheidszorg en onderwijs, een nieuwe kans in hun leven. Kinderen, wees geworden door HIV/AIDS of zelf geïnfecteerd, worden aan hun lot overgelaten. Vaak ook nog eens gestigmatiseerd en vijandig behandeld door hun onwetende families en omgeving.De wandeltocht:  De 40 km. startte om 8 uur, de 25 om half 9 en de korte afstanden om 10 uur. Er waren niet al te veel 40km. lopers ivm de komende 11-stedentocht die dinsdag 8 Mei van start gaat. Wel heel veel deelname op de kortere afstanden en de teller stond aan het einde van de dag op ruim 2400 wandelaars, een fantastisch aantal. Terecht, de tocht is uitstekend verzorgd, de route was schitterend en het weer fenominaal, nou als er dan geen wandelaars komen!!  

Onderweg veel vertier, een stel Duitse militairen waarschuwden voor mijnen, in Sloten was ook een act, iets met een politieman en een boef als we het goed begrepen hebben, er was muziek, een accordeongroep, een dweilorkest, een koor, en aan de finish trad een meerstemmig damestrio op (De Vocal Roses) die vorig jaar ook al onderweg zongen. Mooie muziek, mooi dat ze nu bij de finish zongen, konden we er even wat langer van genieten. 

Verder waren er genoeg pleisterplaatsen, we werden een dagje heerlijk verwend!
De wandeltocht werd zoals gewoonlijk georganiseerd door Lionsclub Balk 'Tussen Mar en Klif'.

Bedankt organisatie voor de geweldige wandeldag, tot volgend jaar!!

De foto's hieronder zijn van Meintsje de Jong.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten