woensdag 9 mei 2018

09.05.2018: 11-Steden Dag 2: Zangroep Mirns+beelden tocht.
Klik op foto voor filmpje.

We lopen dit jaar niet mee met de 11-Stedentocht. Maar op dag 2 besloten we een morgentje te kijken en wat filmbeelden te maken van de wandeltocht. In Mirns speelde Grytsje Kingma met een hele groep muzikanten de wandelaars toe en daar maakten we eerst beelden van op verzoek van Grytsje. Als de groep muzikanten zich zo blijft uitbreiden kunnen ze volgend jaar alleen nog maar gestationeerd worden in de 11-stedenhal!!
KLIK HIER voor nog een paar (Drone)foto's

We hadden film- en fotomateriaal mee en hebben vooral in Mirns opnames gemaakt maar later ook nog wat Dronebeelden op de dijk. Erg leuk de 11-Stedentocht eens van een ander perspectief mee te maken! Bij de muzikanten in Mirns hebben we een aantal nummers opgenomen, daar gaan we Hemelvaartsdag mee bezig. Inmiddels hebben we 2 hele korte filmpjes klaar wo. een korte montage van anderhalve minuut van enkele droneopnames en een kort filmpje van Erik Lansu. 


Het was een druk begin van de dag, eerst de kranten rondbrengen voor 7 uur, toen bloed geven in Ziekenhuis waar het erg druk was met de afgifte! Heb daar een uurtje moeten wachten voordat ik aan de beurt was. Toen snel naar huis en eten....want je moest nuchter bloed prikken natuurlijk, tanken en we waren toch nog een redelijke tijd bij dirigent Grytsje en haar orkest! Liefst 25 muzikanten zongen de stembanden uit hun lijf! Klonk heel mooi, toch knap om alles in korte tijd toch zo mooi op elkaar af te stemmen. De liedjes bekijken we even, we maken vermoedelijk een compilatie en een enkel liedje wordt geheel gemonteerd.

Aan de dijk bij Staveren en Hindelopen hebben we de drone nog even laten vliegen, zuinig zijn met stroom, want de vliegtijd is beperkt en nog een extra batterij duur (80 euro). Maar misschien verhogen we onze hypotheek binnenkort maar weer om nieuwe batterijen te kopen! Een terrasje in Hindelopen was ons slotaccoord. We hoefden ook niet alles te filmen, daarvoor heeft de 11-Steden organisatie zelf wel mannetjes rondlopen. Relexed bezig dus!

1 opmerking:

  1. mooie foto's Albert en Meintsje!!!
    Hopelijk komen al die dappere wandelaars zaterdag ook door Lekkum waar Hynstewaed Zestien ze opwacht met vrolijke wandelliedjes.
    Succes en veel plezier voor alle wandelaars!!!

    BeantwoordenVerwijderen