zondag 13 mei 2018

12.05.2018: 3-Provinciënloop

Bakkeveen   Net als vorig jaar trokken we 12 Mei weer eens naar het 'verre Oosten' om mee te gaan doen aan de 3-Provinciëntocht aldaar. Een altijd druk bezochte tocht, en terecht want hij wordt gelopen in een prachtige omgeving en veranderd elk jaar wb. route. De organisatie zit vlekkeloos in elkaar, hulp bij het oversteken, prima pauzelocaties en genoeg te happen en hier en daar een stukje muziek. Wat dat laatste betrof zat het ons niet mee want het Shantykoor was nog niet gereed om te zingen toen we er langskwamen en de accordionist had het even later wat te druk met stempelen. 

Filmlink KLIK HIER            Fotolink KLIK HIER  


Gelukkig zongen 2 leden van het shantykoor toch nog enkele regels over een dronken man en waren we niet helemaal verstoken van muziek. De 40km. startte 8 uur, de 25 (voorinschrijvers) een kwartier later en een uurtje daarna volgdede rest.


De route was weer heel anders dan vorig jaar. Heel afwisselend met bos heide en verharde wegen. Ook liepen we over stukken weiland wat vrij pittig was. Het maken van het filmpje vergde enige tijd zodat we het stukje niet al te lang maken. Na afloop nog even gezellig met Wietske geborreld, een faceboekvriendin waar we eindelijk het gezicht enkele malen van mochten zien.

We hebben genoten van de mooie natuur, de mooie huizen, de schapen, lammetjes, paarden, medewandelaars etc.etc.! 


Na een rustige wandelperiode hebben we de smaak weer te pakken en lopen momenteel wekelijks. Volgende week zaterdag 19 Mei lopen we vanuit St.Johannesga de 'Boerderijentocht' mee, vlak bij de deur: 3km. De zondags in hetzelfde weekend doen we mee aan de 'Loop Leeuwarden' waar we mee afgepraat hebben om te filmen. Daar kun je ook hardlopen en meerdere afstanden wandelen.


Oant oare wike!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten