zondag 29 april 2018

28.04: Heerenveen Julianatocht

Heerenveen  Vorige week de 'Lytse Doarpen Rintocht' vanuit Boksum en liepen we voor het eerst sinds een aardig lange periode weer eens een 25 km. Meintsje kwam er goed doorheen maar ik had behoorlijk blaren, mogelijk mede door verkeerde sokken die niet lekker strak zaten. Dit keer ging het beter...geen blaren en pijntjes, het went dus nu alweer om wat langere afstanden te gaan lopen. Maar goed ook want de hele maand Mei lopen we zaterdags weer een tochtje! Deze zaterdag 28 April liepen we weer eens de Julianatocht vanuit Heerenveen, lekker dichtbij dus!Op het laatste moment besloten we deze tocht weer eens mee te lopen, de organisatie vond het wel leuk dat er eens een filmpje van zou worden gemaakt dus op naar Heerenveen. Start en finish in Skoatterwâld het thuisdomein van VV Heerenveen en vaak trainingslocatie van de duurbetaalde profs van de betaalde collega's. De Heerenveense Wandelfederatie organiseert jaarlijks deze tocht en zet afstanden van 5, 10, 15, 25 en 40 km. uit, een aardige klus dus.  Ze hebben een stuk of 5 tochten 'op de plank' liggen en wisselen dezen elk jaar af. Ook organiseert de federatie jaarlijks de avond 4-daagse (.....eind Mei) en de 5-Dorpentocht (...begin Oktober). 

De wandeltocht ging dit keer richting Noord-Oosten. We passeerden  Museumpark Oranjewoud (...waar museum Belvédere ligt), het industrieterrein van Heerenveen (...langs de kaasfabriek), De Knipe, Oudeschoot, Brongergae, de Overtuin en het mooie gebied rondom Tjaarda waar vele prachtige huizen staan. Bekend terrein voor ons natuurlijk maar je komt er niet elke dag...blijft mooi! We vonden de route vanaf De Knipe zeer de moeite waard, het stuk industrieterrein iets minder. 

Het weer hield zich goed, af en toe eens een paar spatjes maar daar kunnen de geharde wandelaars weel tegen. Er was 1 pauze onderweg in De Knipe waar ook kortere afstanden aansloten.


We lazen vooraf dat de start van de 40km. om half 9 was en die van de 25km. om 9 uur, daarom stonden we eerst even bij start van de 40km. te filmen niet wetende dat de 25 ook al weg ging en wel de andere kant uit....het was toen nog een hele toer om de groep weer wat in te halen en wat wandelaars van de 25km. op de film te zetten. Je moet dan constant versnellen.

We hebben een leuke wandeldag gehad en gaan vast en zeker nog weer eens met de HWF op pad. 
Bedankt organisatie voor de mooie tocht!


Zie ook de filmpjes van de voorlaatste tocht vanuit Boksum (Lytse Doarpentocht)
KLIK HIER...en laatste Droneopnames  vanuit Broek: KLIK HIERGeen opmerkingen:

Een reactie posten