zaterdag 21 april 2018

21.04.2018: Boksum Lytse Doarpen Rintocht

Boksum   Alweer de 13e Lytse Doarpen Rintocht! Een ongeluksgetal, maar dit geldt zeker niet voor deze tocht!! Naast de voortreffelijke organisatie van de fam. Miedema en vrijwilligers die ons allemaal een prachtige route voorschotelden waren de weergoden ons ook nog eens gunstig gezind! Vorig jaar werden de wandelaars haast nog van de route weggeblazen. Dit jaar echter scheen er een vriendelijk zonnetje en vooral na het middaguur was het behoorlijk warm. Korte broeken- en rokjes dag dus, heerlijk wandelweer!!  We liepen de 25 km; er waren 868 wandelaar op het evenement afgekomen.

FOTOLINK KLIK HIER

FILMLINK KLIK HIER  

De familie Miedema had alles zoals altijd prima voor elkaar! voldoende Er waren goede pauzelocaties met heerlijke consumpties, veel hulpjes bij het oversteken op kruisingen en spoorwegovergangen, het traditionele blokje kaas, prima EHBO, een informatief programmaboekje etc etc. Prachtig dat zo'n wandelgekke familie elk jaar weer zo'n mooie wandeltocht organiseert! Mooie wijdse blikken en mooie kleine dorpjes wisselden elkaar af. Het laatste stuk nabij Leeuwarden was niet echt het mooiste stuk van de route maar verder hebben we genoten van het vele fraais wat we onderweg mochten zien.


Onderweg werden we aangesproken door een vriendelijke man die vertelde dat ze een hele grote reuzenschilpad in hun kinderboerderij hebben. Natuurlijk zijn we even meegelopen en hebben een rondje kinderboerderij gedaan. Hartstikke leuk, de schildpad was echt groot! Je kon hem gewoon benaderen, deed niets. Ook nog ff geknuffeld met een collega ezel. De kinderboerderij mist momenteel zijn eigenaar die ziek is, familie neemt het tijdelijk even over en hoe alles ingevuld moet worden is nog niet helemaal duidelijk. Leuk bezoekje!


De route was prachtig, al die dorpjes, de route langs de Zwette, de gezelligheid.......en last but not least het mooie weer dit alles zorgde voor een onvergetelijke LDR!! De 25 km. deed de volgende dorpen aan: Boksum, Deinum, Blessum, Hilaard, Bears, Weidum, Lyts doarpje Leeuwarden en vervolgens weer terug in Boksum. De 40 km. pakte ook Jorwerd, Mantgum en Wirdum mee.

We hadden graag de drone willen meenemen, de organisatie wou hem op enkele plaasen wel aangeven om hem even te laten vliegen maar helaas ligt Boksum in een 'No Fly Zone' van vliegveld Leeuwarden. Hopelijk kunnen we hem een volgende keer gebruiken, we kunnen hem inmiddels goed bedienen.  Rest ons de familie Miedema en de vele vrijwilligers ontzettend te bedanken voor de mooie dag! We hebben genoten van weer een geslaagde editie van de LDR!!!  Klasse!!

Zondag 29 April gaan we de bloemetjes buiten zetten!
Wandeltocht Bloeiend Zijpe met al haar pracht en praal.
We nemen de Drone mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten