zaterdag 14 april 2018

14.04: Struuntocht 'Doelgericht wandelen'

Oldeholtwolde: Door omstandigheden hebben we al een tijd niet regelmatig meer een wandeltocht gelopen. We hebben wel wat 'gespeeld' met de drone en die zouden we nu kunnen gaan gebruiken ook voor sommige wandeltochten waar geen 'No Fly zone geldt. De bedoeling was om deze voor het eerst te gebruiken tijdens de 'Lytse Doarpen Rintocht' op 21 April maar de start is in Boksum en daar mag niet gevlogen worden omdat het te dicht bij vliegveld Leeuwarden ligt. Als je je hier niet aan houdt kunnen fikse boetes worden uitgedeeld, reden om hier vooraf goed naar te kijken.
Vandaag hadden we 2 opties: Naar de door ons uitgezette tocht van WIK Drachten of naar de Struuntocht van Gretha de Vries (Doelgericht Wandelen). De WIK route hebben we al vaak gelopen en de laatste maanden hebben we daar ook niet meer aan mee geholpen door familieomstandigheden dus maar naar Gretha. Vorige keer in Februari was het daar al heel gezellig en dat was het nu weer. 

De deelname was ook boven verwachting ondanks de concurrentie van WIK in Heerenveen. Het preciese aantal weten we trouwens niet maar er waren belangrijk meer dan vorige keren. Eerst liepen we vanuit Mildam een stuk langs de Tjonger. Via de plaatsen Heerenveen en Oudeschoot kwamen we uit in Oranjewoud waar we een prachtig stuk mochten bewandelen! We belandden op een gegeven moment in het Ecokathedraal gebouwd door La Roy (1924-2012), een prachtig grillig terrein met heel veel stenen en tegels, sommigen vormden een waar kunstwerk! Vooral de pyramide van tegels was erg indrukwekkend, we waren wel bang dat de boel zou beginnen te schuiven toen we er onder door liepen! (Zie de foto's). La Roy is ook verantwoordelijk voor de natuurtuinen in Heerenveen aan de Kennedylaan, maar het gebied dat we vandaag gezien hebben was vele malen indrukwekkender!

Via Mildam liepen we weer naar de prachtige start- en finishlocatie boerderijcamping Geele Bosch, uitstekend geschikt voor oa. kinderfeestjes. We voelden ons dus als een vis in het water!! 

Daar werden we nog even verwend (voor ons foto- en filmwerk) door onze gastvrouw (Gretha) dmv. een hapje en een drankje! Tige dank daarvoor Gretha!!

We hebben de smaak weer een beetje te pakken en dat is maar goed ook want volgende week op 21 April wacht alweer de Lytse Doarpen Rintocht en ook daar gaan we lopen en filmen. Prachtige struuntocht dus, volgende maand is de laatste in de serie van 5. Op 12 mei is de afstand 13 km. en die start vanuit Nieuwehorne. De maand erop wordt dan de Nachtswalkerstocht georganiseerd waarvoor de kaartverkoop boven verwachting gaat! Terecht want de tocht van vorig jaar was heel erg mooi en gezellig!! We hebben er zin aan!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten