zondag 30 oktober 2016

29: Beetsterzwaag WIK  

ink Naar foto's KLIK HIER   FILMLINK KLIK HIER  (Werkt ma.31 Okt.) Beetsterzwaag:  Zaterdag 29 Oktober was een drukke recreatiedag voor ons. We gaan dan ook niet een lange beschrijving maken van alle mooie dingen die we onderweg hebben gezien tijdens de najaarstocht van 'ons aller WIK' maar houden het een klein beetje kort dit keer! We hadden namelijk 2 prachtige evenementen deze dag want naast de najaarstocht van WIK was er 's avonds een optreden van Grytsje Kingma en Rob Faltin in de Schierstins te Beetsterzwaag. Over dit optreden komt later deze week een item op www.trochrinnen.blogspot.com met een filmpje van ongeveer 10 a 15 minuten met wat woorden.


's Morgens 9 uur was de start van de 20km. van de WIK Najaarstocht en er kon worden gestart op 5 afstanden nml 5, 10, 15, 20 en voor de diehards een 30 km. Vanuit snackbar/restaurette 't Snack Bearske verdwenen de wandelaars vanaf half 9 in de mooie omgeving die Beetsterzwaag kent. Bospaden en verharde (fiets) paden kenmerkten de route, we passeerden de dorpjes Oudbeets en Nijbeets. Voor de 20 km. hadden Henk cs 2 pauzes geregeld waar nuttige aanvullingen van de tekorten door energieverbruik konden worden geconsumeerd. De eerste was in Nijbeets bij de gezellige theetuin aldaar. Je zag ook meerdere lopers onderweg gezellig thermoskanen op een bankje of bij een pick nik tafel. Dat doen wij ook als we aan het eind van de week dreigen zonder broodbeleg te komen zitten, dan nemen we de koffie mee! Pauze nummer 2 was in het Damshuis te Nijbeets waar de lange afstanswandelaars zelf 2x hun koolhydraden konden aanvullen! Daar was muziek, WIK timmert dus nog steeds aan de weg. 2 Topmuzikanten speelden op accordion populaire muziek. Erg gezellig,velen gingen daar even voor een kopje koffie of iets anders. Prachtige tocht gelopen, even 1 ding over de routebeschrijving: wat ziet die er altijd prima uit! Zeer gedetailleerd met oa. de afstanden per punt die synchroon lopen aan onze GPS, moet dus kloppen! De diverse kruisingen/calimiteiten worden puntsgewijze zeer goed omschreven. Verder veel algemene info waaronder het programma voor de komende weken. Helemaal goed dus en dat mag ook wel eens benadrukt worden. 


Het was weer een succesvolle aflevering voor WIK en een mooie wandeling voor de lopers! We hebben genoten. We hebben aardig doorgelopen door ons voornemen om naar Grytsje en Rob toe te gaan 's avonds en waren om half 2 weer thuis. Meintsje heeft dit keer alleen gefilmd omdat de andere camera klaar stond voor 's avonds met opgeladen batterijen. We wisten niet of we die zo snel weer helemaal op konden laden. 


WIK bedankt voor de prachtige dag die met 804 wandelaars weer ouderwets goed bezocht wordt! Mede door de kortere afstanden die WIK op het programma heeft, prachtig voor de minder fanantieke wandelaar en dat maakt de drempel lager om er mee te beginnen. 

Volgende wandeltochten WIK:

26.11.2016:  Winterwandeltocht in Appelscha
07.01.2017:  Nieuwejaarswandeltocht te Rottevalle
25.02.2017:  Goede Doel wandeltocht te Drachten
08.04.2017:  Voorjaarswandeltocht te Appelscha
19.08.2017:  Zomerwandeltocht te Burgum