woensdag 2 november 2016

29: Veenwouden Concert Grytsje Kingma en Rob du Jardin

Samenvatting op film klik hier     (Met linken naar 5 volledige nummers) 

Enkele foto's scroll naar onderen

Veenwouden: Zaterdag 29 Oktober was een drukke recreatiedag voor ons. Overdags liepen we de najaarstocht mee bij de WIK, 's avonds waren we uitgenodigd om bij het concert van Grytsje kingma en Rob du Jardin te komen filmen en natuurlijk mee te genieten van de prachtige muziek die we verwachtten! In het prachtige oud verdedigings 'Stins' (Daterend uit 1300, in 1906 gerestaureerd en tot 1960 deed het dienst als postkantoor) was een gezellige locatie gevonden voor dit optreden. Het is weer eens wat anders dan een wandeltocht in woord en in beeld te verslaan maar we gingen de uitdaging aan. We zullen er ongetwijfeld van leren en misschien gaan we het wel vaker doen. De camera toonde vooraf wat geluidsprobleempjes en moest wat worden aangepast, deze week gaan we daarmee naar de leverancier (nog garantie) want geluid is natuurlijk wel belangrijk bij zulke 'opdrachten'! 
  

Grytsje Kingma woont bij ons in de buurt en is eigenlijk een laatbloeier. Ze besloot op latere leeftijd haar passie voor muziek met anderen te gaan delen. Ze schrijft zelf de meeste teksten in de taal van haar hart: Fries!! Naast liedteksten maakt Grytsje ook gedichten en ze heeft inmiddels al wat van haar werk gebundeld, we hebben het boekje inmiddels in huis en het ziet er allemaal hartstikke leuk en professioneel uit! Ze treedt vaak op in zorgcentra, verenigingen, kulturele instellingen, kerkdiensten etc. soms solo maar ook regelmatig met pianist Lars Mulder (een ware kunstenaar, we hebben hem al eens aan het werk gezien) en Rob du Jardin 

In Veenwouden zou Lars eigenlijk met Grytsje optreden maar Lars heeft een blessure, dus Rob du Jardin gevraagd en die was bereid om de lege plek op te vullen. (Rob valt-in). Rob speelt diverse instrumenten wo. viool, trompet en piano. Hij is geboren in Geneve en in 1989 verhuisd naar Amsterdam. Rob volgde vele studies en ontwikkelde zijn muzikale talent. In wandelland zie je hem ook vaak; hij liep dit jaar oa. mee tijdens de 11-Stedenwandeltocht en de Nijmeegse 4-daagse.

Het duo speelde in de Schierstins 16 nummers waarvan we een collage hebben gemaakt in ons filmpje. Sommige nummers zijn in zijn geheel te bekijken via de link die tijdens het betreffende liedje boven in beeld verschijnt (Of op info klikken op de filmlink naar You Tube). Tijdens het afspelen kun je de kwaliteit van het filmpje hoger zetten met het tandwielletje rechtsonder in beeld (Even met de muis heen scrollen).  De namen van de nummers worden aan het begin van elk liedje weergegeven op het scherm. Dus mar efkes sjen!

We hebben een prachtige avond gehad en hebben genoten van 2 mucici waar duidelijk het plezier en de passie van afstraalde!  De avond werd geheel in hun stijl afgesloten met het Friese volkslied en het Friese liedje 'Ik kom ût Fryslân' wat massaal werd meegezongen!

Prachtige avond bedankt Rob en Grytsje.


Zie ook de websites van het zangduo:Grytsje Kingma en Rob du Jardin