zondag 20 november 2016

19: Eelde Rondje Vliegveld

Filmpje met een serie foto's KLIK HIER    (online)Eelde 19/11:  Zaterdag 19 November gingen we richting Eelde voor de wandeltocht van de FLAL die was uitgezet door Tom van der Velde. Door problemen met ons hondje hebben we een tijd geen FLAL tochten gelopen wat we erg jammer hebben gevonden. Het hondje van ons was onhandelbaar als we het uitbesteedden en deed haar behoeftes in de kamer van de oppas. Dit is zo gekomen doordat haar moeder plotseling was overleden en Snowy heeft altijd met haar opgetrokken...vanaf de geboorte! Het gemis was dus heel erg. We hebben haar inmiddels toch  zover gekregen dat ze af en toe wel eens naar een pension kan of een oppas. Met het pension konden we een korting bewerkstelligen. Blij toe want de FLAL tochten hebben toch iets speciaals, we hebben ze wel gemist.


We kunnen eerst 4 tochten meelopen, daarna wordt het wat om en om, dus 6 tochten in totaal.
Op de FLAL-site staat al een uitvoerige beschrijving van de tocht dus we gaan niet al te veel historie en wetenswardigheden beschrijven, zie daarvoor www.flal.nl   afdeling programma. Wij beperken ons tot onze eigen belevenissen. we gingen met 2 filmcamera's op stap want we verwachtten veel van de route, alleen al om de mededeling dat er hoofdzakelijk onverharde paden op de route, dit zijn vaak de mooiste routes. De films voegen we samen thuis en dan gaan we de zaak monteren.


We vertrokken 7.20u want de verwachting was dat we meer dan een uur in de auto zouden ziten. We waren benieuwd want vliegveld Eelde hadden we nog nooit gezien.  Ongeveer half 9 waren we bij de start, bakje koffie, praatje en  snel naar buiten om de 40km. te zien vertrekken en een beetje voorin te starten bij de 25km. wat leuker is als je een filmpje maakt. We maken al meer dan 10 jaar wandelfoto's maar filmen doen we nog niet zo lang. Het gaat steeds wat beter en we hebben zelfs al enkele klussen wb filmen. Meintsje heeft een Panasonic en ondergetekende een Canon Legria, beiden prima camera's. We hebben ook een nieuw bewerkingsprogramma, het standaard programma van Windows liep vaak vast en dan kun je weer overnieuw beginnen, of het filmpje opslaan in een mindere kwaliteit. gelukkig is dit euvel nu verholpen door het nieuwe programma.


De tocht was prachtig! We liepen eigenlijk in een hele grote boog om vliegveld Eelde heen. We waren op laatst al bang dat we geen vliegtuig meer zouden zien maar in de laatste kilometers zagen we nog één opstijgen wat w op film hebben vastgelegd, wel met veel zoomen. Veel onverharde paden onderweg maar vooral in het begin ook mooie verharde kronkelweggetjes met mooie huizen. Er waren een paar ontzettende blubberpaden bij maar dat is ook FLAL.

Ik (A) ben zelf gestart met de 40 km. en zakte langzaam aan af naar de 25 km. lopers. Zo kun je in het begin wat rustiger filmen zonder meteen achter te raken. De foto's namen we ook weer met de filmcamera, filmen had de prioriteit.

We willen Tom van der Velde alsnog heel veel complimenten maken voor deze tocht, we hebben genoten van de prachtige omgeving van Eelde samen met 510 andere wandelaars! En...lees Tom zijn stukje nog maar eens op www.FLAL.NL, beter kunnen wij het niet doen! Tom bedankt, blij dat we na anderhalf jaar weer mee hebben gedaan bij de FLAL!!