zondag 16 oktober 2016

15/10: Ameland 'Tussen Slik en Zand'

FOTOLINK KLIK HIER  (ONLINE)      ;     FILMLINK KLIK HIER!   

Het filmpje had vandaag de prioriteit, maar toch nog ruim 100 foto's gemaakt.
De Film is geknipt in 2 delen maar draait automatisch door, afzonderlijk afspelen kan ook.


Zaterdag 15 Oktober 2016 zijn we voor de 3e keer naar Ameland geweest om mee te doen aan de wandeltocht 'Tussen Slik en Zand'. De vorige edities waren prima bevallen en zodoende is het inmiddels traditie geworden om een dagje Ameland te doen in Oktober!

De computer is opnieuw geïnstalleerd en mede doordat we nogal laat thuis waren hebben we wat vertraging met de film. Maar deze gaat straks in de Moviemaker en hopelijk gaat alles goed zodat deze film zondagavond of maandag op onze site kan verschijnen. 

Een paar woorden over de tocht: Deze was echt weer prachtig, overal lovende woorden en positieve geluiden! Ameland is 1 groot fantastisch natuurgebied, we liepen heel veel onverharde paden door duinen en langs de zee. Zo'n 2000 wandelaars genoten met volle teugen van wat de organisatie voorschotelde. Drie keer meegedaan en geen tocht was hetzelfde, elk jaar zien we weer andere stukken van het eiland. zo liepen we nu over een stuk strand met heel veel groen. Wat ook opviel was dat het strand erg breed was, we zijn dan ook niet vlak bij het water geweest want we hebben een hekel aan extra lopen!! 

Lange stukken door de duinen, een soort bospaadje richting dijk en nog zo'n 4 a 5 km. langs de dijk lopen....heerlijk!! Fantastische verzorging met bouillon, koffie, thee, cake, drop, zoute koekjes, broodjes, flesjes vitaminewater fruit etc etc. Je hoeft eigenlijk niets mee te nemen voor de verzorging. 

Wij zijn 's morgens met de boot van half 9 gekomen, even na half 10 zijn we gestart om kwart over 4 weer terug te zijn bij de finish, net te laat voor de half 5 boot, dat werd dus 2 uur wachten op de volgende boot die pas half 7 vertrok. Maar een hapje en een drankje doodden de tijd snel. Gezellig even gezeten in 2 restaurants, ééntje om vis en patat te eten en de ander om eea door te spoelen! 

Het weer viel een klein beetje tegen, we hadden 's middags een klein zonnetje verwacht maar die kwam pas tegen zonsondergang heel even door de wolken gek aansteken. Velen namen van dat unieke moment die dag een foto/selfie. 

Half 8 zaten we in de auto, half 9 waren we weer thuis. Prachtige dag, hulde voor de uitblinkende organisatie!!  Tige dank voor een prachtig dagje Ameland!!!


Eerst even dit:


Zaterdag 22 Oktober:

Walk for Mali!

Voor het goede doel!!

Zie http://www.doelgerichtwandelen.nl/index.php?page=77


Jo komme dochs ek???

Enkele beelden van Ameland 'Tussen Slik en Zand', zie voor meer de link bovenin.
Liefde is......Samen een ijsje eten na een mooie wandeltocht !!