zondag 9 oktober 2016

08/10: St Anna ParochieStroffeltocht:   Zaterdag 8 Oktober hadden we de keuze uit meerdere wandeltochten. Zowel in Roden en Noordwolde waren tochten uitgeschreven maar het oog viel op de loop tbv kankerpatiënten vanuit het hoge Sint Anna Parochie. De tocht is door andere organisaties al meerdere keren georganiseerd. 

Team Tineke met oa. Jan Terpstra
Oogverblindend!!
Waarom de naam 'Stroffeltocht'? De organisatie geeft aan dat je tijdens een ziekteproces 'stroffelt' over van alles wat je tegenkomt op zo'n proces. Niet alleen medisch maar ook emotioneel gebeurd er eea met je, Tijdens de 'Stroffeltocht' stroffel je ook over verrassingen maar dan wel aangename. En het aangename voor borstkankerpatiënten is dit keer dat van de opbrengst van deze tocht hun een aangename verwenweek zal bezorgen! De kracht van de verwenweek is lotgenotencontact, veel lachen en soms een paar tranen. Je hoeft niets uit te leggen, immers iedereen snapt zonder woorden wat er wordt bedoeld. Deze dagen zijn bedoeld om helemaal tot jezelf te komen en vooral lekker te genieten. Een prachtig doel dus! 

Er stond een grote tent in St Anna waar de wandelaars werden verwelkomd. Buiten de tent stond een lijst met tekst waar veel foto's werden genomen door de deelnemers. Een ploegje van 10 patiënten stond klaar om met hun scootmobiel vooraan te starten waarachter de meute zou volgen. Dat was een heel mooi moment, een rose lint met versieringen werd doorgeknipt en de scootmobiels vertrokken (met hun chauffeurs). Meteen daarna werden vele gekleurde ballonnen opgelaten wat een prachtig schouwspel opleverde. Zie ons filmpje maar eens (Later op zondag).

De route was mooi, het grootste deel ging over de Bildtdijk, maar ook liepen we langs een vaart en meer mooie paden. Overal de vlaggen uit, overal muziek, veel te zien onderweg, staat allemaal op ons filmpje. 

Hier gingen we de zeedijk op.
Een paar dingen uitgelicht: De Politie stond onderweg te controleren vanwege de terreurdreiging (Veel werk want er liepen nogal wat verdachte personen met een rugzakje!), maar ze controleerden ook de profielen van de wandelaars. Ondergetekende kwam er met een waarschuwing van af. Verder was er een groep trommelaars, er waren op de dijk mensen met spookachtige grote vliegers bezig, aan het einde van de zeedijk (waar we Ameland zagen liggen) waren bordjes met teksten waar je nog een paar kunt lezen op onze foto's, een meisje speelde op een elektronisch orgeltje, veel pompoenen te zien onderweg, een soort Nick en Simon speelden bij de kerk (Stempelpost) in Nij Altoenae, op de Bildtdijk speelden twee kerels met een orgeltje en een drumstelletje, etc etc.
2 Kilometer voor de pause was er nog een extra stempelpost maar toen we in die gezellige gelegenheid kwamen bleek dat de 'stempelpost' inhield dat we een fricandel of bitterbal in de saus moesten stempelen om vervolgens in ons spijsverteringskanaal te droppen. Grapje dus van de organisatie! Was wel gezellig daar, er speelde een groepje en er was heel veel bier! Maar voor ons nog niet want we moesten nog een paar kilometer!

Zij mochten voor de meute uit, de wandelaars volgden

Maar die vlogen ook om, we waren half 7 weer bij de tent waar Gordon optrad met een stand in voor Gerard Joling. We namen daar nog een hapje en drankje en gingen met een goed gevoel weer naar huis! Blij dat we wat hebben mogen betekenen voor kankerpatiënten die het al zo moeilijk hebben. Organisatie: Klasse dat jullie dit project weer hebben opgepikt....we zouden zeggen: Gewoon doorgaan! 

Poseren in een lijstje

Veel deelname!

(Foto's deze keer gemaakt met filmcamera)