zondag 23 oktober 2016

22: Gorredijk 'Walk for Mali'

Fotolink HIER (online);    Filmlink HIER 

(Film online in 2 delen in 1 afspeellijst, deze kun je in 1 keer afspelen. Het eerste deel is niet in HD (480P) door aanhoudende moeilijkheden met computer. Bij deel 2 met oa. een serie foto's lukte dit wel. Volgende keer is het probleem hopelijk helemaal opgelost want dan gebruiken we de nieuwe computer en een nieuw film bewerkingsprogramma).
De organisatoren van de 'Walk for Mali'
Gorredijk:  Lopen voor een goed doel, dat doen we natuurlijk graag! Alweer de 3e in korte tijd na de Midnightwalk vanuit Leeuwarden en de Stroffeltocht vanuit St. Anna Parochie (Zie reportages elders op deze stie). Vandaag liepen we met een flinke ploeg wandelaars voor de kinderen in Mali tbv het bevorderen van onderwijs en het verminderen van vroegtijdige schoolverlating door jonge alleenstaande moeders. De stichting die de opbrengst krijgt de opbrengst en zorgt dat het op zijn plekje komt. De stichting werkt samen met een lokale organisatie in Bandiagare te Mali.  Er zijn inmiddels al diverse projecten opgestart/gerealiseerd door de diverse acties zoals deze wandeltocht zoals de start van de bouw van een opvanghuis waar schoolgaande kinderen worden opgevangen en jonge aanstaande moeders worden begeleid. De verwachting is dat dit jaar de laatste steen kan worden gelegd! Overheidssteun wordt in Mali nauwelijks geboden, belangrijk dus dat er dergelijke evenementen zoals deze van 'Doelgericht Wandelen' worden georganiseerd!! 


Na 4 km. een optreden van Jeremy van Velzen
Afstanden: Vanuit Gorredijk (Basisschool PCBS 'De Librije' startte om 11 uur de langste  afstand (25 km) terwijl na 1 uur de kortere afstanden werden weggeschoten. Wij waren deze dag speciaal gekomen om een filmpje en foto's te maken. We gingen dus ook een stukje per fiets mee met de 25 km. lopers om vervolgens weer terug te gaan en om 1 uur de 15 km. mee te lopen waar later ook de 5 en de 10 km. aansloten.


De tocht:  De organisatie was in handen van 'Doelgericht Wandelen' (Gretha de Vries) en de Stichting Ambasikana Mali. We lieten dus de eerste FLAL tocht van seizoen 2016/2017 liggen om de 'Walk for Mali' mee te doen. Geen pijlen, Gretha legt in het filmpje wel uit waarom maar wel een routebeschrijving met een overzichtelijk kaartje. Bij aankomst werd iedereen verwelkomt met koffie van de zaak door een mederwerker van de Stichting. Om 11 uur startte de 25 km. waar we een stukje hebben meegefietst om wat foto's en filmpjes te maken. Het eerste stuk liepen zowel de 25 als de 15 km. langs de Opsterlandse Compagnonsvaart waar Jeremy van Velzen op het 4 km. punt een optreden verzorgde. Daarna was er een afwisseling van onverharde en verharde stukken. Op 8 km. was er een optreden van Djembégroep Kungalo, de 13 km. werd opgefleurd door het muzikale duo Simon en Dirk terwijl de regionaal bekende troubadour Adri de Boer een optreden verzorgde bij rustpost samen eten op km. punt 19 voor de 25 km. (11 voor de 15km).


Tijdens de laatste pause trad Adri de Boer op

Genoeg entertainment, gezellige sfeer en een heerlijk maar fris wandelweertje maakten dat we een prima wandeling hebben mogen beleven. En voor het goede doel is het natuurlijk altijd leuk lopen, ditkeer leverde het een kleine 1000 euro op met alle bijdragen die er nog aan zitten te komen meegerekend. 


Film en Foto's: Na afloop een drankje en een hapje en we gingen tevreden weer huiswaards.....op het nieuwe elektrische fietsje waarmee we door de snelheid van bijna 30 km./u snel weer thuis waren. We hebben een nieuwe computer, we weten niet of we alles vlot online kunnen zetten, vooral het filmpje zal wel even later (maandag) pas op onze site komen. Bovendien hebben we vandaag verplichtingen en na de foto's is er weinig tijd het filmpje te monteren, zie maandag dus nog maar eens weer. 

Bedankt Gretha, bedankt Stichting en bedankt gezellige medewandelaars, bedankt vrijwilligers!! 

Wandelfeestje: Komende zaterdagavond 29 Oktober gaan we filmen tijdens een optreden van Rob Faltin en Grytsje Kingma in Veenwouden. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, zie het stukje en de flyer op onze website. Rob en Grytsje zijn beiden bekenden in de wandelwereld en hopelijk komen er veel wandelaars op af!!  Tot zaterdag!!