zaterdag 17 september 2016

17.09.2016: Leeuwarden: Midnightwalk

VOOR VERSLAG;  FILM- en FOTOLINK EDITIE 2019 :(Verslag- en fotolink werken al; filmpje werkt uiterlijk zondagavond 7 April)


=======================================
FILMLINK  2016 KLIK HIER

Vrijdagavond liepen we in Leeuwarden mee tijdens de 'Midnightwalk' die traditioneel de gehele opbrengst aan een goed doel doneert! De loop was uitverkocht maar we boden aan een mooi filmpje te maken en zodoende kregen we nog toestemming om mee te doen. Hartstikke leuk, want vorig jaar in Grouw is deze loop ons heel goed bevallen. Vorig jaar zagen we een heleboel bedrijven en bedrijfjes van binnen, nu wat minder maar er was veel meer zang en theater onderweg! Ongelovelijk, wat had de organisatie haar best gedaan om ons een mooie avond te bezorgen......ach zij een mooi bedrag....wij een mooie avond....eerlijk verdeeld!!

Eigenlijk is alles wat we zagen veel te veel om op te noemen, het paste ook niet in de film die we vaak op zo'n 12 a 15 minuten houden.....nu zijn de beelden 27 minuten lang! En ze vervelen ons geen moment! Prachtige avond/nacht gehad.

Zomaar enkele grepen uit wat we allemaal hebben gezien, de rest moet je zelf maar zien in het filmpje.


We hebben het Cambuurstadion van binnen mogen bekijken en hebben zelfs op de middenstip gestaan! Deed ons wel wat want we hadden er nu moeite mee dat Cambuur die avond had verloren! We zagen boksers en basketballers demonstraties doen, planksurfers in een zwembad oefenen, een doedelzakoptreden, veel Zombies, inboorlingen, dames in prachtige kleding dansen, enkele muziekgroepjes, een fantastische zangeres, 2 vissers op het droge, een optreden van een muziekvereniging in een sporthal een dweilorkest op een voetbalveld, we liepen door een bioscoop, een kerk en dr etc etc.


We zagen ook nog 2 lichtgevende robots, één straat had allemaal beamers geprojecteerd op de ramen van de huizen. We zagen daar dan ook verschillende filmpjes. Op het terrein bij de Mediamarkt was het cirkus. We hebben daar wat aangepaste beelden gemaakt door een kleine storing van de filmcamera. Wat er verder was moet je maar ff bekijken, het was in 1 woord fenominaal!!!! 

Er deden 4000 wandelaars mee aan deze happening. De gehele opbrengst (=40000euro) is dus voor het goede doel en de Weekendschool Baljée er werd evenals vorige edities ook voedsel ingezameld voor de voedselbank.

Een fantastische avond, blij dat we hierbij waren! Lof voor alle organisatoren en vrijwilligers!!!


Even voor de bioscoop maakte ondergetekende een rare smak toen er plotseling een trap op de route verscheen. Ik kiepelde voorover, ving me gelukkig met de elleboog op en viel niet op de rug want dan had de hond ook een rare drukker gekregen. Er schoten zo'n 10 vrouwen op me af om me overeind te helpen en even te vertroetelen. Ach elk nadeel hep z'n voordeel!! Op een pijnlijk been na geen rare dingen ervan overgehouden.


We hebben een filmpje van 27 minuten gemaakt (Link bovenin) en enkele foto's met het filmtoestel, maar het filmen had de prio ditkeer! Jimme moatte it marris efkes besjen!!