donderdag 29 september 2016

28/09: Boornbergum WIK Marathon

De beloning na 42 km wandelen!

FILMLINK KLIK HIER  

FOTOLINK KLIK HIER


 

Boornbergum:   Vier woensdagmiddagen hield WIK haar inmiddels traditionele jaarlijkse marathon die elk dus zo'n 10 km. lang waren. Na een zonnige ochtend veranderde het weer 's middags wel enigszins. Het heerlijke zonnetje maakte plaats voor wolken en er stond een stevig windje. Best wel een lekker temperatuurtje om te wandelen maar het was na de warme periode wel weer even wennen!
Een rondje Boornbergum stond op het programma vanuit Cafetaria 'De bikker'. We liepen eerst een stukje door het dorp, daarna door de wijk Himsterhout, langs de Drait naar Oud-Beets. Na ruim 6 km. was er een pauze met limonade en chocolade! Zo vierden we als kind de verjaardagen ook altijd...heerlijk! 

De klep was niet echt nodig vanmiddag
Na de pauze liepen we langs prachtige natuurpaden en weilanden de weg weer terug naar Boorn-bergum. Een heerlijke route maar dat zijn we eigenlijk wel gewend deze marathon!  Een prima besteding van de vrije woensdagmiddag (We hebben trouwens alleen maar vrije middagen!) Het lijkt kort maar de afstand is best wel lekker te lopen, iedereen heeft tijd en er wordt heerlijk rustig gelopen. 

Er kwamen liefst 233 wandelaars op de tocht af. Gemiddeld was dat 209 per woensdagmiddag wat natuurlijk een zeer goede opkomst is voor zomaar een doordeweekse dag.  

Na afloop trakteerde WIK op een consumptie wat de gezellige warme sfeer die de club uitstraalt benadrukt! We zullen volgend jaar weer zeker van de partij zijn. Bedankt bestuur en vrijwilligers voor deze mooie woensdagmiddagen.In het weekend liepen we 2x bij de tocht om de Noord dus het was best wel druk met wat fotootjes en filmpjes maken. Daarom een beetje aan de late kant maar het is toch weer gelukt: We hebben o'n 90 foto's waar Meintsje een heleboel van heeft geknipt en een filmpje van ongeveer 12 a 13 minuten gemaakt. De linken staan bovenin dit stukje.

De volgende WIK tocht is 29 Oktober vanuit Beetsterzwaag, we verwijzen hiervoor graag naar de WIK site: www.wsv-wik.nl


Zaterdag lopen we 25 km. in Augustinusga


Helaas...wij liepen 1 tocht te weinig!!


Lief he????