zondag 11 september 2016

10/09: Pompster Ryd Rintocht

Filmpje 20 minuten: Klik op fotootje
De fotolink inmiddels ook online!   KLIK HIER


 Kollumerpomp:  Voor zaterdag hadden  we ons toch nog opgegeven voor de Pompster  Ryd Rintocht die als thema 'Vreemde vogels'  had. Van onze opgave hebben we absoluut geen  spijt gehad. De organisatie leverde zaterdag een  perfecte uitvoering van de tocht die 1x in de 4  jaar wordt georgani-seerd. We hoorden in de  wandelkringen dat er ongeveer 700 wandelaars  aan de tocht meededen. 

 We konden de auto niet al te ver van de feesttent  zetten op een ruime parkeerplaats even buiten het  dorp. En dat had als voordeel dat we ook een  'rondje dorp' konden doen en dat was op zich al de  moeite waard. Wat had men daar een hoop werk verzet om het dorp er prachtig uit te laten zien. Veel versieringen en een heleboel vreemde vogels waren in de tuinen gezet. Prachtig mooi om de diverse creaties te bekijken.  Een hoop scholen hadden meegedaan aan het project 'Vreemde vogels'.Bij de feesttent was het meteen al gezellig. het ballet van Nynke van Duinen danste erop los en begroette de deelnemers op hun eigen wijze, hartstikke leuk! We zouden ze op meerdere plekken van de route weer tegenkomen met 'Juf' Nynke. Je kon ze in allerlei standen zetten voor een leuke foto! 

Wandelaars vermist tijdens de PRR
Onderweg naast de vogels was er het één en ander te beleven. Zo trad er een chantykoor op die net ons favoriete nummer van de inmiddels overleden Koos (Wiko's) zong....reden om in het filmpje de orginaile versie op de achtergrond te laten draaien. Verder een stealband onderweg die we ook al eerder hadden mogen bewonderen tijdens de Swaddekuier....even een uitgebreide opname van gemaakt. Er was een soort André Hazes in Kollum alleen deze was aan de prik, een dakkapel aan de finish, kortom overal gezelligheid! 

Onderweg veel versnaperingen: 2x een appel (waren in de uitverkoop zeker), stukjes kaas, wordt, drinken, bananen, bouillon etc etc en er waren voldoende locaties om het verteerde spul weer te lossen.

Er was meer deelname op de 25 en 15km dan op de 40km., de korte afstanden zijn toch weer wat meer in trek momenteel: de meeste meerdaagse tochten zijn al geweest en dat zal daarop van invloed zijn.  Er was een orginaile herinnering, het leek wel of het hele dorp de afgelopen zomer aan het figuurzagen is geweest. Een herinnering van hout dus, zie maar eens op het filmpje.

Ja idd...maar 1 vreemde vogel op de foto!
Lof voor de organisatie. Perfect zoals deze editie in elkaar zat. Geen wanklank gehoord alleen dat sommigen het inschrijfgeld wat aan de hoge kant vonden, maar ach...dan kan je altijd nog als bermtoerist aan de kant van de weg gaan meegenieten van deze prachtige tocht. Wij hebben er in ieder geval geen spijt van gehad! Mooie dag, gezellige wandelaars, en...het rugje hield zich aardig goed tijdens de tocht (A) alleen bij thuiskomst protesteerden alle wervels in de dienstdoende kolom tegen de inspanningen van die dag!

Er staan ruim 30 foto's op het You Tube filmpje, de hele serie komt maandag avond, het filmpje staat inmiddels gestabiliseerd online, zie link boven.

Bedankt organisatie, bedankt medelopers...het was in 1 woord TOP!!!!!