woensdag 21 september 2016

21/09: De Veenhoop WIK Marathon

FILM in HD: Klik op plaatje hier meteen onder 

Foto's KLIK HIER


Vanuit restaurant 'It Polderhûs' liepen we woensdag 21 September alweer de 3e tocht in het kader van de WIK Marathon. De afstand was volgens onze GPS 10,2km lang. Er liepen 233 wandelaars mee met deze populaire tocht die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een volwassen tocht! Men begon enkele jaren terug met enkele tientallen wandelaars, vorig jaar werd al gemiddeld dik in de 100 gescoord en nu gaat de marathon richting de 200 deelnemers gemiddeld. Even afwachten natuurlijk wat de laatste editie op 28 September oplevert maar je ziet veel mensen elke week terugkomen dus een beetje mooi weer erbij en dan zullen er wel weer veel wandelaars zijn!De tocht ging veel over onverharde paden maar dat zijn vaak de mooiste tochten. Minder bos dan vorige week maar nu meer vergezichten en water op de route. We liepen een soort 8, 2 rondjes dus vanuit de Veenhoop. Het eerste rondje ging langs de smalle EE en via de Nieuwe sluis en de zeilschool gingen de wandelaars richting Goëngahuizen. 

Pauze was er in de kantine van korfbalvereniging 'Altijd Kwiek' waar we een drankje mochten nuttigen op kosten van de vereniging! Tige dank!

Na de rust was het onverminderd genieten van de prachtige natuur. We liepen namelijk over hobbelige graspaden door natuurgebied 'De Kraanlannen, Schitterend!! We bezochten nog een Vogelkijkhut maar dit was dit keer alleen een kijkhut want de vogels zagen we niet. 
Het was heerlijk weer, niet te warm en niet te koud en het zonnetje deed af en toe flink haar best! 
We hebben een filmpje gemaakt van ruim 12 minuten en een serie foto's: Meintsje met de Olympus en ondergetekende met de filmcamera. De linken komen boven in het stukje. Het was weer gezellig, veel bekenden liepen mee. Iets minder entertainment dan tijdens de Midnightwalk in Leeuwarden afgelopen vrijdag maar een veel mooiere natuur!! 


WIK: Bedankt, het was weer een prima bestede woensdagmiddag!