zaterdag 24 september 2016

24+25/09: 'Tocht om de Noord'

De fotolink van dag 1:   KLIK HIER      (ONLINE)

De fotolink van dag 2:   KLIK HIER        (ONLINE)

Volledige filmlink dag 1:  KLIK HIER  (IN 480P)

Volledige filmlink dag 2:  KLIK HIER  (IN HD!)
 
Dag 1 is een stukje muziek verwijderd vanwege auteursrechten, nieuwe versie gemaakt in 2 delen:
Dag 1a: KLIK HIER (Met een massaal Gronings volkslied) 8min.  ;  Dag 1b KLIK HIER 19 min.
(IN 480 P)                                                                                                                                  (IN 480P)
Als je wilt meedoen aan de 'Tocht om de Noord' 'mast der snel byweze'!
Hij zit in know time vol, veel wandelaars die 's nachts niet waren opgebleven in Maart om 12 uur 's nachts meteen in te schrijven visten buiten het net...geen kaarten dus!

En dit weekend was het dan zover, de 11e Editie alweer!! 
Het thema was proeven en dat hebben we geweten....er waren heel veel momenten dat er iets te proeven was. 

Even een paar uitgelicht:  Een prachtig in elkaar gemaakte enorme taart was wel één van de hoogtepunten van de 2 dagen.  De taart beeldde de dijk uit met de zee aan de éne kant en de weg aan de andere kant. En hij was nog lekker ook! We konden de taart doorspoelen met 'rioolwater. goed voor de spijsvertering.   Er was een toneelstukje van een boerenechtpaar die huurder die niet zo tevreden was over zijn onderkomen! (Dag1)
We liepen door een Jeneverfabriek van Hooghout die we van A tot Z doorliepen, we liepen in de breedte door een brandweerauto, we doorkruisten een scheepswerf, je kon een rondje lopen met een ei op een lepel, het schoenprofiel werd onderweg opgemeten, te weinig profiel werd ondersteund met elastiekjes. 

We kwamen door een mooie tuin waar de route dwars doorheen ging, liepen door een molen heen met prachtige muziek, we konden koekhappen, we voelden ons net leden van het koninklijk huis!

We zagen de steelband weer die vaak bij wandeltochten speelt, we zagen en hoorden een doedelzakband, heel veel muziek trouwens en ook heel veel kleine hapjes en drankjes wo. zelfs een blond biertje! (Bodempje).


Tal van hoogte punten over deze 2 dagen natuurlijk maar ze zijn bijna allemaal weergegeven in onze filmpjes en foto's die 26 en 27 September online komen. Kort verslag dus, maar we moeten nog wat aan de filmpjes en foto's doen.
Peter cs verdienen weer een groot compliment, alles was picobello voor elkaar!!! KLASSE!!!Woensdag lopen we weer mee met de WIK voor de volle 10 km.! Gezellige loop!!!
Zie de WIK site voor alle info, de aanvang is 13.00u vanuit    

Cafetaria 'De bikker'
Easterbuorren 1
9212 PX  Boornbergum