donderdag 15 september 2016

14/09: WIK Marathon (2e Etappe)

 Fotolink KLIK HIER  Filmlink klik op foto


Beetsterzwaag:  Vanuit pannekoeken restaurant Baboeshka liepen we vandaag de 2e etappe van de WIK-marathon die in 4 middagen gelopen wordt. Een heerlijk uitje op de woensdagmiddag en wij...(vroeg) gepensioneerden hoeven dan niet een middag achter die akelige geraniums te zitten!!  Er kwamen 156 wandelaars opdraven om een heerlijke boswandeling te maken wat met deze temperatuur de beste optie was. Teun H. had de route uitgezet en dat had hij prima gedaan, het bijbehorende waarderingscijfer :  een 8-!!.


De rug: Vorige week konden we onverwacht niet meelopen door rugklachten van A. die na een insmeertip van een oud collega vrij snel weer over was! Zaterdag kon op het nippertje de Pompster Ryd Rintocht nog worden gelopen en nu dus 'Wikken'. De filmcamera testten we vandaag in de automatische stand en de serie foto's hebben we er dit keer ook mee genomen. Je bent dan natuurlijk meer afhankelijk van de grillen van het toestel maar op deze korte afstand was het wel makkelijk. Toch volgende keer weer met de hand de apperatuur bijstellen.


In het begin over een prachtig vlonderbruggetje
Over de tocht: Vanuit het pannekoekhuisje eerst stukje Beetsterzwaag, daarna al snel het bos in van Lauswolt. Daar liepen we over een prachtig vlonderbruggetje waar we bijna het water inkiepelden door brede tegenliggers! Door nog meer bos kwamen we bij pauze Poostweg (Parkeerplaats) waar we getrakteerd werden op frisdrank en een stukje chokolade. Ondanks 'lijnen' van ons beiden konden we deze verleiding niet weerstaan al had ondergetekende de chokolade niet even in de broekzak moeten doen!! 

"Bep had Hans aardig aan het lijntje"......hij gedroeg zich bij vlagen.


Blond: Na de pauze onveranderd mooie zanderige bospaden met soms wat extra's te zien zoals de prachtige uitsnijdingen in de bomen, een mooi nieuw metalen bruggetje en natuurlijk de mooie gebouwen in Beetsterzwaag. Bij de finish wachtte een heerlijk blond biertje waarop de serveerster grapte: Ja jij houdt van blond! Ik vertelde de brunette dan ook dat dit klopte en dat ze daarom geen schijn van kans meer maakte!  Na een ruime nazit met oa. Piet en Gretha gingen we met weer een onuitwisbare herinnering tevreden naar huis. Prachtige middag!

Een filmpje en een fotoserie van de bostocht staan online.
Vrijdagavond lopen we mee tijdens de Midnightwalk Leeuwarden (=uitverkocht)Gegevens 3e Etappe WIK Marathon:

Een onuitputtelijk zonnetje aan de hemel!
3e Etappe Woensdag 21-09-2016
Restaurant It Polderhûs
Kraenlânswei 1
9215 VZ De Veenhoop
0512-461803
Route-informatie
Deze tocht start vanuit De Veenhoop. De uitgezette route gaat over graspaden en asfaltpaden rondom De Veenhoop langs de Smalle Ee en door de (vernieuwde) Kraanlannen. Vanaf de start gaan we via de nieuwe sluis langs de zeilschool over de dijk richting Goëngahuizen. Halverwege de route is een rust ingelast bij korfbalvereniging “Altijd Kwiek”. Na de rust gaan we door de prachtige natuur van de Kraanlannen weer terug naar de finish bij “It Polderhûs”.
De laatste etappe is op 28 september.
Voor meer informatie:
Tel. 0512-518661/06-24879605 of 0512-522926

Er was gelukkig nazorg voor de wandelaars!!