zaterdag 6 april 2019

05.04.2019: Midnightwalk Leeuwarden

FILMLINK KLIK HIER        FOTOLINK KLIK HIER


Leeuwarden   Twee jaar terug liepen we voor het eerst mee tijdens de Midnightwalk van Leeuwarden die om en om met Grouw elk jaar zo'n bijzondere korte wandeltocht organiseren. Of organiseerden moeten we zeggen want volgens de site is het de laatste geweest dit jaar. Er was vorig jaar hard gewerkt om er een speciale tocht van te maken omdat Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad van Europa was. Reden dus om flink uit te pakken voor de organisatie. Maar helaas moest hij worden geannuleerd doordat de weersberichten erg winderig waren. Ontzettend jammer natuurlijk maar gelukkig besloot de organisatie de tocht alsnog te organiseren in 2019. Een moedige beslissing want de moed zakt je toch wel in de schoenen als je na heel veel voorbereidend werk de tocht moet afblazen (Letterlijk). 5 April 2019 dus de herkansing!! En natuurlijk werd ook weer gelopen voor het goede doel, liefst 11! Kijk maar eens op de site van de Midnightwalk om alle info hierover te krijgen. 

Ook de Voedselbank Leeuwarden was weer aanwezig bij de start en kon van de goedgeefse wandelaars vele produkten in ontvangst nemen die ongetwijfeld een mooie bestemming zullen krijgen. De andere goede doelen zijn: Kinderoerderij Doniastate, Het Odensehuis, Embrace Nederland, Leeuwarder Uitdaging, Stichting gehandicapten Watersport Grou, TOF Vakanties, Stichting Zes&Co, Graffitplatform Leeuwarden, Solidair Friesland: RIC (Re-IntegratieCentrum ex-gedetineerden), Stichting Cambuur Verbindt en Recycle Boulevard Leeuwarden. 

Deze laatste Midnightwalk moest natuurlijk een klapper worden! En dat was het ook! De Stichting Midnightwalk Leeuwarden had alle registers open getrokken om er een prachtige avond van te maken! Zoals gewoonlijk lag de nadruk op het laten zien van Leeuwarden. We liepen dan ook dwars door vele gebouwen en instellingen heen. 



DE TOCHT:

We waren ongeveer half 7 in Leeuwarden op één van de 4 startlocaties die men ingericht had. We kozen voor starten bij de Oldehove. De auto parkeerden we bij het Zaailand in de parkeergarage zodat we aan het einde van de wandeling via de finish in De Harmonie snel weer bij de auto waren. Er was dit jaar nog meer te beleven dan in 2016 toen de tocht voor het laatst werd gehouden. Alles hier opnoemen zou heel veel tekst opleveren dus later ons filmpje ook nog maar even zien. We noemen toch even een paar dingen die we gezien hebben tijdens de 'Walk'. Bij de start was dans en een muzieknummer wat speciaal voor deze avond gemaakt is. We liepen onderweg ook door een recyclingbedrijf voor blikjes, doppen en ander metaal. Daar wordt het in elkaar geperst en in een soort kubus opgeslagen, veel selfies en foto's werden hier gemaakt door de wandelaars. Er werd geschilderd met een model die niet al te veel kleren meer aan had. We gingen door een gigantische kringloopwinkel, kwamen door het Friesland College waar enge dames enkele jonge mannen hadden gevangen. Er was veel muziek onderweg, er was judo, we gingen door een autobedrijf waar prachtige oude (leger) auto's tussen stonden en zelfs ééntje waar je ook mee op het water kon! Zie film en foto's. 

Er waren prachtige lichtobjecten en heel veel potjes met waxinelichtjes erin, wat heeft de organisatie daar een werk van gehad!  We zagen tal van spreuken die je aan het denken zetten en je kon op een punt wensen opschrijven en die aan een groot bord hangen, leuk om te zien waar mensen allemaal gelukkig worden, sommigen zelfs van de naakte man die onderweg geschilderd werd! We hebben wat teksten op de foto gezet. We liepen door een kunsthal waar allerlei soorten van kunst werd uitgevoerd. Maar er was zoveel te zien, zie ons filmpje en de foto's maar even, helaas konden we niet alles belopen voor 12 uur zodat beelden van de blokhuispoort en een school ontbreken. Men had tot 12 uur vergunning en toen was het ook echt gebeurd.

Na nog even een blik in de Harmonie te hebben geworpen (waar iedereen moe leek) zijn we maar huiswaards gegaan, het was ook al 2 uur dat we thuis waren. Nog een biertje en een hapje om vervolgens als een blok in slaap te vallen! 


We hebben genoten van een prachtige avond. De bijna volledige opbrengst ging naar de goede doelen die in ons stukje vermeld staan.  Een groot compliment voor de organisatie, het was in 1 woord FENOMINAAL!!! Alleen een volgende keer hebben we wel iets meer tijd nodig om alles te filmen....of op de step!!































Geen opmerkingen:

Een reactie posten