zondag 24 maart 2019

23.03.2019: De 14 van Kameleondorp Terhorne

FILMLINK KLIK HIER      FOTOLINK KLIK HIER

Terhorne  Zaterdag 23 maart was het weer zover, de wandeling waar we al een tijdje naar toeleefden startte haar alweer 6e editie! Om 19.00u, bij het invallen van de duisternis klonk het startsein van deze prachtige avondwandeling! Het cijfer 14 staat niet alleen voor het aantal kilometers wat gelopen diende te worden maar ook voor het aantal belevenissen die er onderweg waren te zien. De organisatie wil er niet een al te massale wandeltocht van maken, er werden slechts 800 kaarten uitgegeven en vol is vol werd er gemeld! Diverse horecagelegenheden speelden al in op de tocht en je kon daar van speciale wandelmenu's genieten. Vorig jaar moesten we helaas door familieomstandigheden verstek laten gaan wat maakte dat we er nu heel veel zin in hadden. 




















De start was dus om 19.00u bij de kampeerboerderij van Terhorne, een prachtige locatie waar we met de toneelvereniging van Ouwsterhaule tijdens de slotavond een tijd terug een plaatje hebben opgenomen! 'Alles oan de bak' haalde net niet de top 40! Onvoorstelbaar hoe men daar van 30 niet geheel zuivere stemmen toch een mooi geheel kan maken met hulp van de techniek natuurlijk!

De wandelaars troffen het, het was prima wandelweer. En wat hebben we onderweg weer veel gezien en beleefd! Een greep uit het 'assortiment':  3 oranje gekleurde mannen zorgden onderweg voor sfeer en een muzikale noot. Ze stonden op diverse punten in de route. We wandelden over het erf van een boerderij waar appels werden uitgedeeld; we zagen jonge geiten en kalfjes; er waren mooi verlichte paarden met ruiters, prachtig gezicht! We zagen in Terkaple flyboarders hun kunsten vertonen; er werd een likeurtje uitgedeeld met een bijpassend hapje; In het kerkje van Terkaple was muziek en kon men een waxinelichtje opsteken; er waren prachtige fontijnen te zien met vele kleuren; we zagen bomen in de vlammen wat helaas niet zo goed op het filmpje was te krijgen; de hele route was prachtig verlicht met potjes, emmers ballen en nog veel meer!! Overal lekkere hapjes en muziek wo. een accordionist en muziek aan de finish! Veel teksten waren er te zien onderweg. Als je alles wil zien kijk dan maar ff het filmpje waar alle attracties wel opstaan. Eigenlijk teveel om op te noemen! De organisatie verdient een dikke pluim voor al het voortreffelijke werk wat ze hebben verzet!


De finish was in dorpshuis 'De buorkerij' waar Frerik de Swetser zijn muzikale talant liet horen Terwijl op een groot scherm beelden van de wandeltocht werden getoond kon men onder het genot van een drankje en hapje nog even napraten over deze fantastische wandelbeleving, want dat was het weer! Organisatie onze complimenten voor de fantastische organisatie en de mooie wandeling die we mochten maken in de prachtige omgeving van Terhorne!

































Geen opmerkingen:

Een reactie posten