zondag 14 april 2019

14.04.2019: Langweer: Skutsjekuier

FOTOLINK KLIK HIER    FILMLINK KLIK HIER


Langweer: Voor het eerst liepen we mee aan de Skutsjekuier die ter gelegenheid van de opening van het watersportseizoen vanuit Langweer werd gelopen. Een kort verhaaltje maar dit keer want we hebben domweg even weinig tijd, als pensionaris heb je het soms hartstikke druk! Morgen gaan we nml. naar Brantgum om een promofilmpje in elkaar te zetten voor Elly Leijstra over haar activiteiten om meer onderzoek te doen naar hersentumoren en woensdag gaan we even recreëren op de camping. Weinig tijd dus.

Het korte verhaaltje:

De inschrijving was via internet dus we dachten snel ons startbewijs op te kunnen halen....MISS dus want er stond een aardige rij in de gang van Café 'De Tapperij' zodat we toch nog even geduldig moesten zijn. Bij de inschrijving zaten de 2 dames die bij de Nachtswalkerstocht Nieuwehorne altijd prachtig uitgedost zijn...…. groene overals, lichtjes om zich heen en spelen met een bellenblaaszet. Op de vraag wat ze ditkeer aan zouden doen was het antwoord "Niets", dat beloofd dus spektakel de komende tocht op 7 Juni!! We kregen van deze dames oa. caps, zonnebrillen en lekkernijen en een bierbon. Een goed begin!


Rondje Langweerder Wielen

Na een stukje door Langweer te hebben gelopen ging de route om de Langweerder Wielen heen. Vooral in het begin van de route waren de skûtsjes mooi te zien. Prachtig gezicht! Later gingen we wat verder van de Wielen af en toen we weer in de buurt kwamen van het water was de wedstrijd afgelopen, we kunnen dus niets over de uitslag zeggen! Onderweg leuke items zoals een trommelband en halverwege de route een soort shantykoor. Bij de trommellaars gingen we met pont en een bootje over het Scharsterijn. Het weer was wandelvriendelijk: grotendeels zon maar ook wolkjes en het was fris maar heerlijk om te lopen. Leuk was ook de ontmoeting met enkele organisatoren van de Nightwalk Heerenveen die dit jaar ook weer op het programma staat! Hebben we nu al zin aan!Terrasje pikken

De route was 12 km. en het aantal deelnemers wordt wat beperkt gehouden, teveel deelname levert lange wachttijden op bij de bootjes en eist meer van de organisatoren natuurlijk. Na de finish kregen we een welverdiende leuke herinnering en een gratis consumptie, het terras zat dan ook overvol en op de vraag "Wie zit hier het langst" werd geen gehoor gegeven maar even later was er gelukkig toch nog een plekje vrij! Prachtige middag, volgende keer weer!Dank organisatie voor een prachtige middag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten