donderdag 28 juli 2016

27/07: Hoornsterzwaag Simmerjoenskuier


De 2e wandeling in de serie van de 6 'Simmerjoenkuiers' werd georganiseerd vanuit Dorpshuis 'Pipegaeltsje' in Hoornster-zwaag. De wandelingen kennen allemaal een andere startlocatie wat het meedoen extra aantrekkelijk maakt. Goed idee van Getsje Postma die alles nu ook weer prima voor elkaar had. Wat deelname betreft: Er waren meer mannen dit keer dus de oproep van vorige keer is succesvol geweest!  Jammer dat het (nog) niet echt druk was door het barslechte weer wat 's middags ineens de kop opstak (alleen de echte kerels en meiden waren er dit keer). 

Het eerste stuk ging nog wat over smalle wegen maar dat ging al snel over in prachtige paden en beboste stukken. Ook werd het na een half uurtje droog en de ergste buien hadden we toen gehad. De rest van de wandeling konden de regenjassen uit en kon heerlijk in T-Shirt worden gelopen. Enkele Nijmegen veteranen waren ook present, die wilden de blaren er even aflopen. 

Na 5 km. had Getsje een pause ingelast waar een heerlijk drankje en een fruitmand ter beschikking van de wandelaars stond. Prachtig tochtje, heerlijk gelopen en een filmpje gemaakt met wat foto's die kunnen worden bekeken door op de bovenstaande YOU Tube link te klikken. Enkele foto's zijn gekopieerd van de film en zijn daardoor wat minder scherp. We hadden het fototoestel niet mee omdat het aanvankelijk zo regende  dus op deze manier maar wat extra foto's gemaakt. Tevens leuk dit even te proberen. De volgende tocht is woensdag 3 augustus vanuit:

Minicamping Singel
Singel 23
Jubbega

Aanvang 19.00u
Toegang slechts 1 euro
= Incl. versnapering onderweg!!

Tot dan!