donderdag 21 juli 2016

20/07: Jubbega Avondloopje

FILMPJE KLIK HIER

FOTOLINK KLIK HIER

Tijdens de 4-Daagse van Nijmegen is er op wandelgebied verder weinig te beleven. Het lijkt wel of iedereen in Nijmegen zit voor wandelen of feestvieren. Nu wij daaraan niet meedoen zoeken we wat alternatieven. Zo gaan we nu wekelijks naar Jubbega voor de wandeltochten van ongeveer 10 kilometer die worden uitgezet door Getsje Postma en crew. De eerste wandeling in de serie van zes was op 20 Juli 2016 en die tocht had de naam 'Op é Slûs route' gekregen door de organisatie. De volgende 5 tochten zijn op 27 Juli en 3, 10, 17, 24 en 31 Augustus. Om het inleggeld hoef je het niet te laten. Elke wandeling kost 1 Euro pp. en als je ze allemaal hebt meegedaan krijg je na de laatste wandeltocht een leuke herinnering. 

Alle wandelingen zijn ongeveer 10 km., deze eerste tocht was iets korter (9,1 km) maar in de komende tochten zit compensatie voor de te weinig afgelegde kilometer. Geld terugvragen had geen zin dus want dan moet je volgende keer bijbetalen. 

Er was een prachtige tocht uitgezet met 1 pause. We liepen over veel onverharde paden, door bos en langs maisvelden. Die prachtige stukken werden verbonden met leuke weggetjes. We hadden een warme dag achter de rug en het was heerlijk om 's avonds een blokje om te gaan waarin het iets minder warm was en we zelfs op een regenbuitje getracteerd werden! 

Alle hulde voor de uitzetters, ze moeten alleen de tocht wat meer promoten bij de mannen! Straks bierbuikjes en het cholesterol te hoog en dan gaan de zorgpremies weer omhoog en die nota komt ook bij ons.....dus Jubbegaaster mannen: volgende week lekker meewandelen!!
De volgende tocht in de serie van 6:

Woensdag 27 Juli 2016

Dorpshuis Pipegaeltsje
Aise Bruggenswei 5
Hoornsterzwaag

Aanvang 19.00u
Kosten 1 Euro pp.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten