zondag 24 juli 2016

23/07: Pieterpad Etappe 1

FILMLINK KLIK HIERZaterdag 23 Juli was het eindelijk zover: we trokken de stoute wandelschoenen aan en reisden af naar Pieterburen voor de 1e wandeletappe van het Pieterpad!  Het was de bedoeling met de auto naar Garnwerd te rijden, daar fietsen neer te zetten en vervolgens naar Pieterburen te gaan, de auto daar parkeren en vervolgens naar Garnwerd te lopen. Vandaar weer terug op de fiets en de auto weer oppikken. Het liep even anders.

's Morgens tijdens het laden van deauto bleek bij een laatste controle dat het licht stuk was van de fietsendrager. Dus alles er maar weer afgehaald en besloten om de route te verkorten van Pieterburen naar Winsum, maar dan wel heen en weer lopen! Dan hoefden de fietsen niet mee en konden we rustig wennen aan het Pieterpad. Een week later is het dan de bedoeling om de tocht te vervolgen naar Groningen. Mooie bezigheid in deze weken waarin weinig georganiseerde tochten zijn doordat Nijmegen even alle aandacht vraagt! 

De tocht viel ons niet tegen al weten we dat er mooiere stukken komen dan de eerste etappe.Er waren in het begin lange wegen maar dezen werden afgewisseld met mooie stukken over priv├ę terrein, bos en een mooi kerkepad. Over het algemeen was de route goed te volgen maar helemaal op de pijlen vertrouwen was niet mogelijk, hier en daar stonden ze wat verborgen en enkelen ontbraken zelfs. Maar een beetje zoeken hoort er ook bij, we zijn maar 1x echt een klein stukje verkeerd gelopen. Het boekje bij de hand houden dus, of een printje maken van de bladzijden in het boek die aan de etappes gewijd zijn. 

We hadden de hondekar mee en dat beviel weer prima! Ik (A) had de laatste tijd wat last van de nek en de voeten, mogelijk heeft het tillen van Snowy in de draagtas invloed daarop. De hond zit onderin de kar en daarboven zit een ruime bergtas waar alle spulletjes inkunnen! En hij rijdt prima, als je het gewicht maar goed verdeeld van de bagage. 

We hadden dus een beetje pech: De verlichting was stuk van de fietsdrager en onderweg bleek dat de flesjes drinken die we in de bidonhouders van de kar hadden gedaan er uit waren getrild. En bij de koffiepauze bleek dat we de zoetjes vergeten waren. Maar het raarste accefietje was toch dat Meintsje even niet op lette waar ze liep en achterover viel in een verlaging in de weg (70cm). Ze had de nek wel kunnen breken! Maar ze had een dag later geen last meer maar de schrik zat er wel goed in!

Het is de bedoeling om elke gemiddeld elke maand minimaal 1x een etappe te lopen van het Pieterpad. Ook gaan we een paar keer enkele dagen en overnachten dan in een pension, maar ook reizen met onze caravan gaan we vast en zeker een keer doen, dan willen we een weekje lopen. Onderweg was het rustig maar je kwam regelmatig andere Pietrpadlopers tegen, vooral 's middags....de zgn luie Pieterpadlopers...eerst uitslapen, daarna lopen.


De eerste kennismaking met het PP was veelbelovend, we hebben een lange maar mooie dag gehad!  Zie voor beelden de filmlink bovenaan dit stukje.


Volgende week de 2e etappe Winsum-Groningen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten