vrijdag 15 juli 2016

16/07: Wandeltocht Zuidlaren

KLIK HIER voor filmpje     15 foto's staan onder de tekst  Meer foto's later.Afgelopen zaterdag 16 Juli 2016 moesten we een eindje rijden om ons wekelijkse blokje om te kunnen doen. We gingen naar Zuidlaren voor de OostermoerHunze-wandeltocht aldaar. We hadden geen filmafspraken met de organisatie maar we wilden toch deze week eea. nog uitproberen met de camera's, prima gelegenheid dus. We filmden met 2 camera's en we wilden bekijken of alles wat makkelijk in elkaar te voegen is en of de camera's ook goede foto's zouden nemen. Het samenvoegen leverde nog wat problemen op, wel even mee bezig geweest. Het kan zijn dat hier en daar wat beelden niet helemaal goed staan maar ach...aldoende leert men. De foto's vinden we beter op onze Olympus dus die gaat volgende keer gewoon weer mee, we hebben hem nu thuisgelaten. Onder dit verslag vind je een serie foto's en bovenin de filmlink. We zetten later nog wat meer foto's op picasa.


Nijmegen.....het kriebelt gelukkig nog steeds niet binnenin. We gaan er niet heen omdat we het wel een beetje gehad hebben met die drukte! Weer 5000 man erbij en een x aantal toeschouwers, en we vonden het al zo druk. Reden dus om daar dit jaar niet heen te gaan maar te kiezen voor de Heuvelland 4-daagse in het prachtige Zuid limburg!! Niets ten nadele van Nijmegen natuurlijk, het is en blijft DE grootste wandelhappening ter wereld maar.....het is wel druk!De wandeltocht: Zuidlaren is een omgeving waar we niet zoveel wandelen. Maar dit zou eigenlijk wel wat vaker kunnen. De omgeving doet hier en daar soms een beetje Limburgs aan met kleine heuveltjes en uitgerkte maisvelden, we misten alleen de Limburgse Vlaai! We genoten onderweg van de weidse landschappen, bossen, het plaatselijke meer en de mooie dorpjes die we tegenkwamen. Een hele mooie route, en het leek wel of er overal feest was. In Zuidlaren hingen slingers en bij de start was een feesttent en vele kraampjes. Attracties waren er bij de finish: We zagen Oldtimers, oude trackers, oude motoren. Bij de oldtimers was ook een volkswagenbusje die als camper wordt gebruikt. Erg mooi om te zien hoe je een kleine ruimte groot kunt maken! We hebben nog even heerlijk gesneupt na afloop.


Onderweg enkele bekenden: Joke zonder Alle, Kees en Tsjimmie, Frans Schreuder, Derk Vos, Zusje en schoonzusje Beerstra, een 'Enster' schone, een dansende Marten die zonder een geblesseerde Tjitske op stap moest. We wensen hierbij Tjistke veel beterschap toe. Ach je kunt beter een gebroken arm hebben dat een gebroken hart, en we hebben even met Marten daarover gepraat en dat zit zo te horen wel goed!

We hebben genoten van deze tocht! Een verademing na het waterfestival in Apeldoorn op dag 2 wat toch een stukje minder lopen was!  Het was een droge maar wel grotendeels bewolkte dag, temperatuurtje was precies goed om heerlijk te wandelen!


Komende woensdag starten de avondwandelingen in en om Jubbega! Iets rustiger dan Nijmegen maar daarom niet minder gezellig! De tochten zijn de eerstvolgende woensdagen t/m augustus! Daarna beginnen in September alweer de WIK wandelingen op woensdag...een marathon in 4 weken. We hoeven ons voorlopig niet te vervelen!Oant Wensdei 20 Juli!!.....Yn Jubbegea!!!

Nog enkele fotootjes......klik op foto voor groot formaat.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten