donderdag 14 juli 2016

13/07: 4-Daagse ApeldoornWoensdag de 13e, bijgelovig waren we beiden niet voor deze dag maar dat veranderde! We wilden altijd al eens naar Apeldoorn om de 4-Daagse te lopen. Je hoorde vele verschillende verhalen, de één vindt het daar mooi, de ander vindt het bomengehalte te hoor, weer een ander vindt het gemiddeld etc etc. Tijd om onze mening hierover bij te voegen.   We hadden het plan om 2 dagen mee te lopen. Maar dat is 1 dag geworden en niet meer! We reden 110 kilometer voor deze tocht en kwamen mooi op tijd aan bij de start. Wel een heel stuk lopen naar de startlocatie maar ach...het is hobby! Daar aangekomen kwamen we erachter dat we de lijn van Snowy niet hadden meegenomen uit de auto! Dus.....terug! Loslopende honden zijn niet gewenst bij wandeltochten en daar houden we ons altijd strikt aan! Dus lijn opgehaald en naar de inschrijving! Blaadje gekregen, ingevuld en naar de inschrijfbalie waar een mevrouw er ons op wees dat Snowy...ons hondje.... niet welkom was. Er stond nml op de website dat honden niet waren toegestaan. We letten er altijd op maar dit was ons ontgaan. Dus praten of ze voor deze keer meemocht in de tas want die hadden we wel meegenomen maar nee was nee, beter opletten!
BALEN! Wat nu?? Meteen weer terug? Zonde van de rit en we wilden zo graag meelopen! DUS: voor de eerste keer hebben we een tocht hartstikke zwart gelopen. We wilden ons wel aan de regels houden dus we deden haar in de draagtas voor het grootste deel en letten overal op of het hondje wel op de te bewandelen paden mocht. Nou dit viel mee, alleen bij palijs 'Het Loo' waren de regels streng! GEEN HONDEN! Dus niet langs de controle voor de tuinen van het Loo waar de wandeltocht langs ging maar terug, gevraagd aan een bewaker of het hondje in de dichte draagtas meemocht door de tuin wat geen probleem was. Dus kaartje gekocht  bij een betaalautomaat om door de tuinen te lopen en gewoon als toerist  door het park gelopen met de wandelaars vanzelf waar we snel weer konden aanklampen. We liepen nog steeds legaal en deden niets verkeerd, netjes gevraagd of het mocht en netjes kaartje gekocht.

Maar onze Lieve Heer straft onmiddelijk! Ondergetekende (A) kreeg last van de voeten, waarschijnlijk door de steunzolen die al een tijdje onregelmatig gebruikt worden. De pijn werd echt erg en we hebben onderweg een lange pauze genomen met een heerlijk enorm groot bord soep en een heel klein minibiertje.  Hadden ze nog beter in een vingerhoed kunnen serveren! We troffen het want het regende tijdens onze pauze pijpestelen en na de break was het iets beter (Lees minder erg!)

Maar de voeten trokken iets bij en we vervolgden de weg, intussen wel besloten niet 30 maar 20 km. te doen, dat was meer dan genoeg onder deze omstandigheden want er viel ook heel veel regen! Maar het was de 13e dus die 20km. bleken 26 te zijn zodat het lopen toch weer moeilijker ging en de pijn weer erger werd. Kwam nog bij dat het laatste stuk enorm slecht was, heel veel obstakels en blubber. We haalden de finish en zagen daar dat we makkelijk een heel stuk nog hadden kunnen afsnijden naar de auto, net voor het stuk dat de route haast onbegaanbaar was....maar dat kon er ook nog wel bij op woensdag de 13e!

Tot slot: Wat vonden we van de tocht? Nou eerlijk gezegd wordt het voor ons niet een jaarlijks terugkerende notitie in onze agenda. Veel bos, enkele saaie dubbele en slechte stukken vonden we persoonlijk niet geweldig. Maar we kunnen ons voorstellen dat veel wandelaars het wel mooi vinden: Natuurlijk is er een prachtige natuur en was de passage bij het Loo en de tuinen daarachter geweldig. Maar voor ons.....geen Apeldoorn meer, kan ook niet om Snowy.We zijn thuis eerst heerlijk onder de douch gekropen en Snowy was pikzwart en hebben we met een 'hoge drukspuit' weer witter gemaakt. 's avonds languit en heerlijk genieten van een filmpje en een drankje, nee we hadden onze dag niet echt.

Als de pootjes opknappen gaan we zaterdag naar Zuidlaren toe. Wie weet tot dan! Groetjes van ons!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten