vrijdag 3 juni 2016

04.06.2016: Oosterbierum: Slachtemarathon 2016
Foto's online op DEZE LINK


Filmpje online: KLIK HIER
(18 minuten)Vlak voor de Slachte marathon kochten we nog 3 kaartjes op internet, en verkochten weer 1 van. Alles binnen een uur geregeld, inclusief kaartjes ophalen. Inschrijven vooraf doen we dan ook niet meer voor de Slachte, er zijn kaartjes genoeg vooraf aan de wandeltocht! Getraind waren we natuurlijk wel maar 42 km. lopen...dat was alweer een tijdje geleden! September 2015 om precies te zijn. 

We hadden kaartjes voor 9.25 uur en moesten 8.15u met de bus. Vroeg weg om vooral niet in tijdnood te komen! Maar er waren problemen onderweg, files en afgesloten wegen. Hevige regenval de avond vooraf had gezorgd dat de parkeergelegenheden blank stonden en veel moest afgedekt worden met platen of werd geannuleerd. Respect voor de vrijwilligers die dit allemaal in de nacht vooraf aan de Slachtemarathon allemaal nog wisten te bewerkstelligen!! We kwamen daardoor vrij laat bij de bussen maar gelukkig: we mochten in latere bussen mee. Daar waren we bang voor geweest want op de site van de Slachte stond dat dit niet zou worden toegelaten. De buschauffeur reed ook nog verkeerd zodat het allemaal iets later werd dat we wegkonden.  Maar de sfeer was goed onder de lopers, je hoorde nauwelijks wanklanken. 

Toen het avontuur in. De Slachtedyk op. We liepen hem al 3x eerder mee maar het blijft bijzonder. 1 Lange kronkelige dijk van Noord naar Zuid dit keer met tal van attracties onderweg. Het zou een prachtige dag worden. Erg warm, dat wel maar er stond gedurende een groot deel van de dag een heerlijk windje en de organisatie had voor extra watertappunten gezorgd. Het was allemaal te doen maar je moest goed om jezelf denken. Er was veel werk verzet: Uitstekende verzorgingsplaatsen, veel muziek (Het thema van vandaag was dan ook 'feest') en een hoop bezienswaardigheden, maar zie daarvoor het beeldmateriaal maar wat we onderweg hebben opgenomen. Zowel film als foto's. 
We finishten pas tegen 8 uur, geen biertje meer gedronken, had daar in Raerd slechte ervaringen mee bij de eerdere editie die daar finishte. We moesten ook nog een krappe 2 kilometer lopen om weer bij de auto te komen. Gelukkig kregen we een lift aangeboden en waren we snel in Poppenwier. Daar moesten we nog even in de file staan maar kwart over 9 waren we toch alweer thuis...warm eten, biertje en op bed! Doodmoe na een fantastische Slachtemarathon!

Over 2 jaar wordt de tocht alweer georganiseerd, dus de training kan alweer beginnen!

Dank aan de organisatoren en vrijwilligers die evenals de lopers een TOP prestatie hebben geleverd.