zondag 19 juni 2016

18/06: Alkmaar 4D Dag 4


 


     << Filmpje Alkmaar 4D Dag 4 


      Klik op pijl voor de film
      Op volledig scherm: Klik op ruitjeZaterdag 18 Juni was alweer de laatste dag van de wandel 4-Daagse in Alkmaar. Het werd een ontzettend gezellige dag. We moesten parkeren bij het voetbalstadion van AZ en vandaar nog een kwartier lopen naar start. Deze ging vanuit sportcomplex Oosterhout. Bij de start werd de koffiemevrouw even in het zonnetje gezet en ze mocht het startschot doen voor de 4e etappe. 


Onderweg was veel vertier, zo was er onderweg een demonstratie van 'waterluchtskiers' (vraag me niet naar de juiste naam) die zich met een grote waterstraal onder zich over het water voortbewogen. Prachtig gezicht!! Er was een muziekkorps die natuurlijk net pauze hadden toen we langs kwamen, We zagen trommelclubs, enkele discjockeys, een vlindervrouwtje op stelten, een visser die een enorme vis had gevangen, een boerencapel etc etc. 

Het episch centrum van de festiviteiten lag in Alkmaar...bij de finish! eerst kregen we een bloemenkrans (Ook Snowy!) en vlak voor de rode loper mochten we nog even door de kerk lopen waar ze vorig jaar nog mee bezig waren te verbouwen. Hij was erg mooi geworden en we zijn even rustig er door heen gelopen. Moderne kerk: Er werd gedanst en er was markt. Na de kerk was veel muziek en natuurlijk de rode loper die uitgelegd was voor alle finishers. We liepen door de Waag naar het Waagplein en je kon finishen met 2 dragers die normaal kaas op hun 'brancard' hadden. Meintsje kon het niet laten en ze liet haar de laatste meters dragen. Eigenlijk heeft ze hem dus onregelmentair uitgelopen. Daarna deelde de burgermeester zonnebloemen uit aan de wandelaars en veel vrouwelijke wandelaars kregen een dikke zoen mee! Daar doe je het toch voor! Onze neef Arjen Buringa die in Alkmaar woont wachtte ons op vlak voor de finish en daar dronken we na afloop nog enkele biertjes mee. We moesten weer terug naar het AZ stadion met de pendelbus. Er stond een flinke rij toen we daar kwamen maar die loste met de komst van 2 bussen snel op

Wehebben een prachtige 4-Daagse beleefd, hulde voor de organisatoren. Ook alle mensen die onderweg aanmoedigingen uitdeelden, de kinderen die met snoepjes op de route stonden, de gezellige medewandelaars, de verkeersregelaars, de catering onderweg en alle verdere vrijwilligers verdienen een woord van dank. Bedankt allemaal voor een onvergetelijke week die we in het mooie Noord Holland mochten beleven tijden deze jubileumeditie van Le Champion!!Oant oar jier!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten