woensdag 15 juni 2016

15/06: Alkmaar 4-Daagse Dag1

Filmpje eerste dag:  KLIK HIER 
Voor de 3e keer doen we mee aan de 4-Daagse van Alkmaar die dit jaar alweer voor de 10e keer wordt gehouden. Dit jaar viel de keuze op deze mooie 4-Daagse ook al omdat we dit jaar afzien van Nijmegen. Voor de 100e editie was veel belangstelling, door niet te gaan hebben we iemand anders weer blij gemaakt. Ook gaan we in augustus naar Limburg voor de Heuvelland 4-Daagse. Mooie vervangers dus voor Nijmegen welke loop ons nu echt te druk wordt. 

Alkmaar dus, 2 keer eerder met veel plezier aan mee gedaan. 2 Routes gaan richting de duinen en het strand, de andere 2 gaan door poldergebieden met veel weidse blikken. De finish vindt plaats op het waagplein in Alkmaar waar het altijd een gezellige en drukke boel is. 

De eerste etappe ging via Egmond a/d Hoef, Egmond a/d Zee en Bergen langs duin en strand. Een bekende route want ook de Fjoertoer en de Egmond wandelmarathon gaan hele stukken langs dezelfde route. Altijd mooi om daar te lopen, vooral het strand trekt ons enorm aan! De weersvooruitzichten waren niet echt goed maar die dat viel aanvankelijk mee. Pas in de laatste 2 uurtjes regende het, soms behoorlijk. Toch nog bekenden: We troffen Hennie Tumiliati en Jeanette Volkers en een hoop wandelaars die we al eens eerder hadden getroffen bij één of andere loop. 

Het ging dit keer niet van een leien dakje: Ondergetekende (A) had last van de linkervoet die aan de binnenkant steeds dik en pijnlijk wordt. Bij de caravan maar flink aan het koelen geweest en maar hopen dat dit genoeg is voor de volgende dag. Ook de knie was niet helemaal pijnvrij (tijdje terug in een veerooster gestapt) zodat het een zwaar loopje werd. Snowy zat deels in de draagtas, misschien moet zij morgen zelf lopen, maar ff afwachten. Ze trok veel bekijks onderweg oa. weer van TV Noord Holland die haar vorig jaar ook al enkele malen filmde. Een echte BH (Bekende hond)!


Wat we doen met beeldmateriaal weten we nog niet, de eerste dag hebben we een filmpje gemaakt, het kan best wezen dat we de 2e dag een fotoserie maken. Waar we maar zin in hebben, het is vakantie dus...Slow Down!!

Morgen gaan we naar Broek op Langedijk waar ons een verrassing staat te wachten! Maar dat zien jullie morgen....op www.trochrinnen.blogspot.com!

Oant moarn!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten