vrijdag 10 juni 2016

10/06: Nieuwehorne Nachttocht

  FOTOLINK HIER         FILMLINK    Filmlink werkt zaterdagavond 23.30u
Start vanuit Sportcomplex Udiros Nieuwehorne


Nauwelijks bekomen van de Slachtemarathon gingen we vrijdag 10 juni naar de 'Nachtswalkertocht' die vanuit Nieuwehorne werd georganiseerd door het team van 'Doelgericht Wandelen' van Gretha de Vries. Het was de eerste keer dat we deze tocht mee zouden doen. Er was veel belangstelling voor deze avond/nachtwandeling die om half 11 startte. Je kon je opgeven voor de 9, 15 en de 25 km. Verreweg de meeste belangstelling ging naar de 15 km.waar meer dan 300 wandelaars zich voor opgaven.

Jammer dat 'Omroeper' Jouke de Vries zich had verslapen deze avond zodat er bij de start geen geluidsinstallatie was en geen omroeper.  Maar Gretha kreeg de meute met haar luide stem toch in de startvakken en iedereen kon toch mooi op tijd weg.....half 11....het nachtelijk avontuur in. De route ging vanuit het sportcomplex Udiros (Nieuwehorne) door  Oudehorne, Bontebok en Katlijk.

Onderweg (we liepen de 15 km) waren 2 gezellige rustposten ingericht met koffie, bouillon, thee, koek, broodjes...noem maar op, het was dik voor elkaar! Ook was er doelgerichte muziek, 2 Prachtig zingende dames zongen bij de eerste pauze (Na ruim 5 km.), en daar was een partytent opgezet waaronder alle heerlijke hapjes en drankjes waren uitgestald.


Gezelligheid in Katlijk!
De 2e pauze was in Katlijk, bij het kerkje en de Klokkestoel, ook vaak een gezellige pauzelocatie bij de St. Thomasloop in December. Daar wordt dan Glühwijn geschonken, nu moesten we het met de doelgerichte drankjes doen maar die waren dus prima in orde!  Een bekende zanger waar de naam me even van ontschoten is, begeleidde zichzelf met een gitaar en zong wat countryachtige liedjes. Gezellig en velen bleven dan ook even heerlijk zitten bij de pauzelocaties. Hartstikke goed gedaan Gretha, de pauzelocaties waren TOP!! We zijn ook nog even in het kerkje geweest, altijd leuk daar even in te kijken. Al heb je nog zo'n moeite te geloven...in de kerk geloof je altijd een klein beetje!

Bij de kruisingen stonden vrijwilligers met lichtstaven en volgens onze gegevens hebben ze meer dan 90 % veilig helpen oversteken.Onderweg waren veel ballonnen met lichtjes erin en lantaarns opgesteld. Verder zagen we sausemmers met verlichting. Ook de deelnemers zagen er vaak prachtig uit! Velen hadden zich uitgedst met kerstboomverlichting en 'Glow in de Dark'objecten.

Foto's en filmen was even lastig vandaag want we hadden nog geen ervaring met de nieuwe camera wb. filmen.  Meintsje nam het leeuwendeel van de foto's op haar maar dit is lastig in donker, de film was voor haar vriendje maar die moest natuurlijk ook zoeken naar de juiste instellingen. We gaan daarmee de komende tijd nog mee bezig, overdag lukken de films inmiddels prima, in donker moet het nog beter!


De capodastro's uit Oldeberkoop
Aan het eind van de avond was ook muziek: Hilleke Timmer met haar gevolg (4 man) speelden een gevarieerd reportoire. We hadden de vorige dag nog een verzoekje gedaan bij Hilleke, 'Slow Down', dat kon niet doorgaan zei ze eerst want dat was niet ingestudeerd. Maar bij aankomst was het eerste nummer wat ze speelden: Slow Down!! Hadden ze de hele nacht hard voor gewerkt om het tijdens de Nachtswalkertocht ter gehore te brengen!! KLASSE team Hilleke!! Bedankt!!

We hebben genoten van een goed verzorgde, gezellige en mooie wandeling.

Hulde aan Gretha de Vries en haar vrijwilligers, we hebben geen wanklank gehoord!

Bedankt!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten